MENIU CAUTĂ

Exclusiv | Marian Simion, fost campion mondial la box, acum polițist: «Dau autografe infractorilor»

Distribuie

Curioşi să vedem cum îmbină Marian Simion agresivitatea care l-a făcut celebru în ringul de box cu rigoarea meseriei de poliţist, l-am vizitat, ieri, chiar la locul de muncă. L-am găsit pe Marian în faţa computerului. Îşi pregătea câteva situaţii legate de activitatea lui de zi cu zi. Cu un zâmbet inconfundabil, vorbind cu calm şi siguranţă de sine, fostul campion mondial pare să-şi fi descoperit o nouă pasiune: munca de ofiţer judiciarist. "La început, mi-a fost destul de greu. Meseria am «fura- t-o», ca să zic aşa, de la ofiţerii cu experienţă pe lângă care mi-am făcut ucenicia. A durat un an până am avut dreptul să semnez lucrări şi dosare", îşi începe Simion povestea.

Lucrează la Biroul Violenţe

Marian a încercat o comparaţie între profesia de azi şi viaţa de sportiv de performanţă. „În ring eram asemenea unor fiare şi luptam după reguli stricte, fiind arbitraţi de un gentleman cu papion. Dar ca judiciarist atacul poate veni de oriunde. Aici nu există reguli”, a explicat Simion, care a ales să lucreze la Biroul Violenţe. „Ei, acum să nu vă imaginaţi că merg pe stradă şi dacă e un scandal ies în faţă şi dau cu pumnul. Nu-i chiar aşa. Am de-a face cu infractori, dar ştiu să mă impun altfel. Mulţi dintre ei mă cunosc de pe vremea când activam ca pugilist. Unii dintre ei îmi spun şi la audieri că îşi aduc aminte de mine ca boxer. Nu mi-e frică să merg între ei. Ba chiar dau autografe infractorilor”, ne-a dezvăluit, amuzat, Simion. Tot el continuă: „Dar unde-i lege nu-i tocmeală. Sunt un poliţist exigent şi îmi place ceea ce fac”.

Se declară fascinat de interceptări

Marian Simion ne-a dezvăluit că este fascinat de o anumită latură a profesiei lui, cea a interceptărilor telefonice: „Colegii noştri care lucrează în acest serviciu ne ţin în permanenţă la curent cu intenţiile infractorilor. Majoritatea răufăcătorilor vorbesc într-un limbaj codificat, pe care noi deja îl cunoaştem. Aproape de fiecare dată reuşim însă să fim cu un pas înaintea lor”.

Comentarii