Atacul – cel mai probabil plănuit din timp de colegii agresori din clasa sa -, s-a produs imediat după ce soneria instituției de învățământ anunța terminarea unei ore curs și începutul pauzei. Luată prin surprindere, Iulia, eleva ”vânată” de puștii cu apucături sexuale deviante, nu a avut timp să reacționeze în vreun fel. Oricum, numărul atacatorilor care au înconjurat-o strategic și au imobilizat-o în doar câteva secunde, undeva în curtea școlii, a făcut ca puștoaica de nici 15 ani să nu aibă nici cea mai mică șansă în fața celor care au umilit-o în fața tuturor colegilor pentru a-și satisface propria distracție bolnăvicioasă.
Chiar dacă a strigat după ajutor, chiar dacă i-a implorat să înceteze, cei patru-cinci prădători sexuali, colegi de clasă cu Iulia, nu au avut milă și s-au dezlănțuit precum niște violatori. Unii o țineau strâns de mâini și de picioare în timp ce alții o pipăiau cu brutalitate pe tot corpul.
Eleva a fost atacată de cinci colegi, chiar în curtea școlii, în pauza dintre orele de curs
Biata fată agresată la cursuri, într-o instituție de învățământ unde se presupune că elevii sunt în siguranță, a primit o lovitură cruntă și din partea personalului didactic, în speță din partea directorului școlii. Agresată fizic și sexual, Iulia a fost acuzată că ea este, de fapt, principalul vinovat deoarece a venit la ore îmbrăcată cu…fustă. I s-a reproșat, de față cu părinții care au venit la școală într-un suflet, că ținuta ei i-a provocat pe derbedeii care, din această cauză, au mimat sexul în grup cu puștoaica atacată!
”Le-am spus totul părinților mei și apoi dirigintei. Pentru clarificarea situației, am fost chemată în biroul directorului. Am crezut că vinovații vor fi pedepsiți. Acolo, surpriză! Eu am fost cea acuzată, nu cei care și-au bătut joc de mine și m-au agresat sexual! Mi s-a spus că este vina mea că am purtat fustă și că astfel i-aș fi provocat! Singura măsură care s-a luat împotriva agresorilor sexuali a fost scăderea notei la purtare. În schimb, pentru mine, pentru cea ”vinovată” că am fost atacată și batjocorită în școală, nu s-a făcut nimic”, le-a spus Iulia psihologilor de la Asociația ”Telefonul Copilului” cărora, în disperare, le-a cerut ajutorul.
După agresiunea sexuală căreia i-a căzut victimă chiar în școală, Iulia a devenit pacientul unui psihiatru
Acum, Iulia este pacientul unui psihiatru care a integrat-o într-un program special de consiliere emoțională. A fost diagnosticată cu depresie, lucru extrem de grav, dar care pare să nu-i intereseze câtuși de puțin de mai-marii școlii unde s-a comis agresiunea sexuală și, cu atât mai puțin, pe cei cinci derbedei care au atacat-o precum niște violatori.
”Am fost la doctor, la psihiatru, care m-a diagnosticat cu depresie. Urmez un tratament și ședințe de consiliere. Nu e drept, eu sunt cea care a fost atacată și tot eu sunt considerată vinovată! Eu nu consider că am vreo vină”, le-a mai spus Iulia specialiștilor care încearcă acum să-i șteargă din subconștient trauma uriașă prin care a trecut în urma atacului sexual consumat chiar în școala unde este elevă în clasa a IX-a.
Agresorii sexuali sunt părinți, rude ale copilașului abuzat sau chiar alți copii
În baza de date a Asociației ”Telefonului Copilului au fost contabilizate, anul trecut, 67 de cazuri de abuz sexual și exploatare sexuală a îndreptate asupra minorilor ce au vârste cuprinse între șase ani și 16 ani. Cei mai mulți copii abuzați provin din mediu rural (62,68%), iar ”călăi” le-au fost părinți sau rude (26,86%), alt copil (19,14%) sau adulți care nu fac parte din familia naturală a copilului agresat sexual (53,73%).
Într-un an, s-a dublat numărul prădătorilor sexuali care vizează copiii altora. A scăzut cel al părinților cu apucături sexuale deviante
În 2016, numărul celor care au pus ochii pe copilașii altora pentru a-și satisface nevoile sexuale bolnăvicioase era de ”doar” 28 de procente, cifre care au crescut alarmant în decursul anului trecut. A scăzut însă cel al părinților care-și abuzează proprii copii. Fiecare copilaș care trece, din păcate, printr-o asemenea experiență traumatizantă trebuie să contacteze autoritățile pentru a i se putea oferi ajutor.
Copiii sunt îndemnați să reclame abuzurile la care sunt supuși
”Situațiile de abuz sexual înregistrate de Asociația ”Telefonul Copilului”, la linia dedicată 116.111, au avut loc anul trecut, atât în spațiul public, cât și la școală și în mediul familial. Profilul preponderent al agresorului este reprezentat de persoane din afara mediului social și familial al copilului. În procentaj de 54 la sută în anul 2017 față de doar 28 la sută în anul 2016. Este alarmant să află că tot mai mulți copii sunt expuși astăzi agresiunii sexuale fie în spațiul public, fie acasă, fie la școală. Îndemnăm toți copiii care sunt victime ale abuzurilor să apeleze linia dedicată 116.111 și să pună astfel capăt abuzurilor la care sunt supuși”, ne-a declarat Cătălina Surcel, director al Asociației ”Telefonul Copilului”.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro