MENIU CAUTĂ

EXCLUSIV/Doru Ioan Tărăcilă e considerat cel mai de temut ministru al Internelor după anii 90. În tinerețe era un non-conformist și fan Beatles!

Distribuie

Unul dintre cei mai longevivi și cunoscuți parlamentari români, devenit la un moment dat și ministru de Interne, a avut, în tinerețe, și o perioadă mai ...nonconformistă. Perioada Beatles, după cum singur spune. Imaginea de atunci a lui Doru Ioan Tărăcilă cu greu te-ar duce cu gândul la politicianul pe care l cunoaște  toată țara!

A fost în atenția presei încă din anii 90. De la primele alegeri organizate la noi și până în 2008, când a câștigat ultimul mandat, a fost ales ca senator în fiecare legislatură. Doru Ioan Tărăcilă a devenit, între 1994 și 1996, și ministru de Interne al guvernului Văcăroiu. A menținut constant legătura cu electoratul său din Călărași, dar și din țară, prin intermediul unui blog personal. Om de bază al social-democraților încă de la formarea FSN, devenit apoi FDSN, PDSR Și PSD, Doru Ioan Tărăcilă are o poveste de viață demnă de un roman.

Amintirile sale din copilărie sunt dureroase, fiindcă face parte dintre cei deportați în Bărăgan în anii 50. ”Școala generală am urmat-o în satele Dropia și Drajna din comuna Dragalina, cu amintiri deosebite, legate de copilărie, întrucât până la școală făceam șase kilometri zilnic, iar pentru a cumpăra pâinea neagră ce ne era distribuită pe cartelă făceam zilnic un drum, sau chiar două, de doar zece kilometri (!!!) fiecare. Și asta în fiecare zi…Ce aș mai putea aminti din această perioadă tristă?”, povestește Tărăcilă. Din acea perioadă au rămas doar amintirile, pentru că, între timp, lucruile au evoluat spectaculos.

A urmat Facultatea de Drept și a devenit avocat, tocmai pentru a le fi sprijin celor năpăstuiți, după cum spune. Avocatura și politica s-au împletit cu spiritul întreprinzător al lui Doru Ioan Tărăcilă: în anii 2000 familia sa figura în topul celor mai bogați români, cu o avere de 14 milioane dolari. Investițiile erau în agricultură. Între 1990 și 2008 a fost unul dintre cei mai puternici lideri ai social-democraților și, în 1994, devine chiar ministru de Interne. Polițiștii și amintesc și azi de el și de modul în care îi plăcea să îi surprindă, făcându-și apariția te miri unde, ca să îi vadă la lucru.

Figura sa de fan Beatles dispare în negura vremurilor. În cele mai multe fotografii, Tărăcilă apare ca un politician temut, deseori încruntat și aproape întotdeauna alături de greii partidului din acele vremuri – Ion Iliescu, Nicolae Văcăroiu și apoi Adrian Năstase.

Și în ceea ce privește familia, povestea este interesantă. Este căsătorit cu iubita sa din liceu, cu care are doi băieți. Și soția, și cei doi fii au urmat Dreptul și practică avocatura. După ultimul său mandat de senator, Tărăcilă s-a retras din viața publică și se ocupă de cazurile sale. Este cetățean de onoare al municipiului Călărași, unde are și birou de avocatură.

CITEȘTE ȘI:

JURNAL DE FRONT DIN AFGANISTAN. Ziua 3: Gemenii din Dragoslavele care luptă împreună pentru a doua oară (VIDEO)

Citește mai multe despre ministerul de interne și The Beatles pe Libertatea.

Comentarii