Mergi direct la conținut »
Experiența trăită de Tudor Giurgiu cu un șofer Bolt, în Cluj: "În Ardeal, nu-i stres, lumea se descurcă"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Experiența trăită de Tudor Giurgiu cu un șofer Bolt, în Cluj: "În Ardeal, nu-i stres, lumea se descurcă"

Experiența trăită de Tudor Giurgiu cu un șofer Bolt, în Cluj: „În Ardeal, nu-i stres, lumea se descurcă”

Președintele Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), Tudor Giurgiu, a relatat pe pagina sa de Faceboook o discuție interesantă avută cu un șofer Bolt (Taxify) la Cluj-Napoca.

De Dragoș Tănase,

„Cluj. Chem dimineața Bolt-ul (fost Taxify-n.r.) să mă ia de acasă, vine, dar mașina are alt număr decât cel indicat în aplicație. Șoferul îmi explică imediat motivul: «pãi ce, sunt prost? Taximetriștii amu îs pe noi, m-am gândit că ăștia precis o să ne facă flagrant cu polițaii, că îs pe mână cu ei!» Nedumerit, întreb care-i faza și omul mi-a explicat în clar că au fost cazuri când șoferii de taxi au făcut comandă și destinația finală era taman în fața unui polițist sau direct la secție. „Io am vreo trei numere disponibile și noaptea trecută la 12 mi-am schimbat numărul în aplicație. De ce să mă f*** ei pe mine?». Am mai făcut un pic de politică, mi-a zis că o să meargă clar la vot. Tot azi am primit un e-newsletter de la Bolt care zicea că totul e ok, activitatea continuă, că «le vom oferi șoferilor parteneri sprijin financiar și juridic»…”, a scris președintele TIFF, pe Facebook, alături de o concluzie: „În Ardeal, nu-i stres, lumea se descurcă”.

Activitatea UBER şi Taxify a fost restricţionată în România, de joi, 16 mai, după intrarea în vigoare a „ordonanţei taximetriştilor”.

La finalul lunii martie, Guvernul României a adoptat OUG pentru modificarea legii nr.38/2003 care reglementează transportul în regim de taxi şi închiriere.

Totuși, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că ordonanța prin care a fost modificată legea taximetriei nu interzice UBER și Bolt. Ba mai mult, acesta i-a îndemnat pe șoferii UBER să conteste amenzile, stârnind revolta taximetriștilor. Din acest motiv, astăzi, taximetriștii din Iași cer demisia lui Răzvan Cuc.

„Noi am dat o ordonanță care vine să combată pirateria. Dar eu știu că la UBER, când faci o comandă, se face plata online, se eliberează o dovadă că ai făcut plata online, deci nu sunt pirați, asta vă spun. Eu îi sfătuiesc pe șoferii care au luat amenzi să meargă să le conteste în instanță. Să știți că și eu am fost amendat de poliție și am contestat când am considera că mi s-a făcut o nedreptate”, a afirmat Răzvan Cuc.

Revenind la TIFF, ediția cu numărul 18 a Festivalului Internațional de Film Transilvania de la Cluj-Napoca se desfășoară între 31 mai și 9 iunie. Printre invitații de marcă de la TIFF 2019 se numără și faimosul actor Nicolas Cage.

FOTO – Hepta


Citește și:

Tudor Giurgiu, despre momentul „manele la Gopo” pe care l-a conceput: „Cred că a fost o alegere inspirată”

Tolo, despre elogiul lui Tudor Giurgiu și insulta lui Cristian Tudor Popescu la adresa Libertatea

OPINIE | Taxi versus Uber. De la „Nu merge aparatul” la „N-avem bon fiscal, dar ai pe mail tot dacă vrei să decontezi”


 

Close
Închide
  Close