De Ana Hațeg,

După ce Libertatea a dezvăluit în exclusivitate în urmă cu aproape un an, procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au finalizat dosarul penal și l-au trimis, luni, în judecată sub acuzația de a exercita fără drept a profesia de doctor şi inducerea în eroare a mai multor persoane.

Italianul este acuzat de înşelăciune în formă continuată şi simplă şi de exercitarea fără drept a profesiei de doctor, conform rechizitoriului procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Potrivit procurorilor, începând din martie până în decembrie 2018, falsul medic ar fi operat 19 paciente, în cadrul clinicii la care lucra din Municipiul Bucureşti. În aceeaşi perioadă, bărbatul a indus în eroare nouă persoane cu privire la calitatea sa de medic specialist în chirurgie plastică, pe care le-a operat şi a primit, în schimb, sume sumele de 13.880 de lei şi 10.150 de euro.

În rechizitoriu se mai arată că în septembrie 2018, Politi a păcălit alți doi doctori cărora le-a spus că în scurt timp va fi proprietarul unei clinici și i-a determinat să încheie un contract de prestări servicii cu o firmă, al cărui administrator era, încasând suma de 13.896 de lei. Banii reprezentau chiria pentru trei luni de utilizare a cabinetului din cadrul acelei clinici.

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!
Recomandări

Tolo: Criza COVID-19 și carantina de la Suceava. Nu-i mai faceți zombi pe români!

 

De asemenea, Politi este acuzat că a determinat trei funcţionari de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bucureşti, care au falsificat mai multe înscrisuri, atestând în fals că italianul are calitatea de doctor şi dreptul de a practica aceasta profesie pe teritoriul României, eliberându-le coduri de parafă în baza unor dosare incomplete.

Medicul fals este acuzat și că a determinat un funcţionar din Ministerul Educaţiei să îi recunoască diploma de licenţă, pe care o avea de la Universitatea din Priştina, deşi documentul acela era fals.

Citeşte şi:

Gheorghe Dincă ar fi ucis din nou, Alexandra a salvat viețile altor fete. Analiza profilerului Poliției Române

Procurorul Bogdan Licu susține că a comis erori, dar până la furt academic e “cale lungă”. Ancheta unei procuroare din subordinea sa îl contrazice

Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”
GSP.RO

Ordonanța militară 6 la MAI, reacția dură a lui CTP: „De ce acum?”

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres
HOROSCOP

Horoscop 31 martie 2020. Vărsătorii devin o sursă reală de stres