MENIU CAUTĂ

Familia lui Vladimir Putin ar fi spălat bani folosind o bancă din Estonia

Distribuie

Familia lui Vladimir Putin ar fi spălat bani folosind o bancă din Estonia. Un ziar danez susține că cineva a anunțat managementul celei mai mari bănci din Danemarca, în 2013, că membrii familiei președintelui Rusiei, Vladimir Putin, și o agenție de spionaj rusească, folosesc filiala estoniană a băncii lor pentru a spăla bani.

Cotidianul Berlingske a scris marți că un raport internațional a indicat că șefii băncii Danske Bank au știut ”de situații și mai grave decât s-a anunțat anterior”.

Ziarul a adăugat că Danske Bank a închis, în 2013, 20 de conturi ale unor clienți din Rusia, după niște zvonuri că filiala sa estoniană a făcut activități ilegale. Identitatea clienților a fost ținută secretă atunci, dar între timp s-a aflat că ar fi vorba despre membrii familiei lui Vladimir Putin, care ar fi spălat bani.

Potrivit publicației, rușii foloseau o schema financiară bine pusă la punct pentru a spăla banii și a-i depozita în filiala estoniană a Danske Bank.

Până în prezent, Danske Bank nu a făcut comentarii.

Fiica lui Putin e mai bogată decât tatăl ei

Potrivit unei investigaţii a jurnaliştilor de la Reuters din 2016, Ekaterina, fostă dansatoare acrobatică, a reuşit la doar 29 de ani să deţină împreună cu soţul ei, politicianul rus Kirill Shamalov, o avere de două miliarde de dolari. Ea este astfel mult mai bogată decât liderul de la Kremlin, ce susţine că are o avere de doar 7,65 milioane de ruble, echivalentul a 119.000 $ şi două apartamente. Cu toate că preşedintele rus este unul dintre cei mai secretoşi şefi de stat şi nu prea se ştiau multe lucruri despre cele două fete ale sale, Maria şi Ekaterina, în ultimul an au început să iasă la iveală tot mai multe detalii despre acestea. Aşadar, Ekaterina este căsătorită cu fiul unui prieten de-al lui Vladimir Putin, Nicolai Shamalov, coproprietar al Băncii Rossia. Astfel, ea şi soţul ei deţin, printre altele, şi unul dintre cele mai importante combinate petrochimice din Rusia, Sibur, dar şi o vilă de lux în oraşul Biarritz, din sud-vestul Franţei, a cărei valoare imobiliară se ridică la 3,7 milioane de dolari. În plus, jurnaliştii de la Reuters mai scriu că în calitate de adjunct al prorectorului Universităţii de Stat din Moscova, tânăra a semnat contracte cu diferite instituţii pentru a finanţa anumite proiecte în valoare de 1,7 miliarde de dolari.


Dan Negru, criticat dur de oamenii de film: „Jos labele de pe Ursul de Aur, gibonule!”


 

Citește mai multe despre banca și Estonia pe Libertatea.

Comentarii