MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

FBI caută o femeie înarmată și extrem de periculoasă care ar avea intenția să comită atacuri armate în școlile din SUA

Distribuie

Autoritățile sunt în căutarea lui Sol Pais, în vârstă de 18 ani, văzută ultima dată marţi în districtul Jefferson din Colorado. Femeia ar fi "inspirată" de atacul din 1999 de la Liceul Columbine și "a proferat ameninţări" în perspectiva comemorării a 20 de ani de la masacru. 

Mai multe şcoli publice din statul american Colorado au luat măsuri speciale de securitate după ce poliţia federală FBI a anunţat că este în căutarea unei femei „înarmate şi extrem de periculoase”, potrivit Agerpres.

Administraţia şcolilor publice din Denver a recomandat ca facilităţile să stea închise şi să nu organizeze activităţi de după-amiază sau concursuri sportive, a consemnat publicaţia locală The Denver Post.

În anul 1999, doi adolescenţi, foşti elevi ai liceului Columbine, înarmaţi cu pistoale, puşti şi bombe artizanale, au ucis 12 elevi şi un profesor, după care s-au sinucis.

După avertismentele FBI, liceul Columbine şi alte 21 din Colorado funcţionează de marţi cu uşile închise, adică accesul exterior este blocat, dar în interior cursurile se desfăşoară după programul normal.

Foto: Jefferson County Sheriff’s Office


Tun de 1,7 milioane de euro dat de 16 vasluieni statului francez, prin încasarea frauduloasă de alocații sociale și familiale


 

Comentarii