MENIU CAUTĂ

Februarie și martie, lunile preferate de români pentru a-și vinde autoturismele second hand

Distribuie

Lunile februarie și martie sunt cele în care românii preferă să-și vândă autoturismele second hand, arată rezultatele unei cercetări realizată de o platformă online destinată vânzării și cumpărării de mașini noi și rulate.

Lunile februarie și martie sunt cele în care românii scot la vânzare cele mai multe autoturisme rulate, la polul opus aflându-se luna decembrie, cu cel mai mic număr de anunțuri.

De asemenea, studiul evidențiază că numărul de anunțuri online cu mașini scoase la vânzare crește în primele trei luni ale anului, atingând un apogeu în martie, după care ofertele noi scad încet până în vară. În perioada mai — august, ofertele noi afișate de către vânzători se situează la un nivel constant, dar cu aproximativ 25% mai scăzut decât în martie.

În ceea ce privește tipul de autovehicule vândute, studiul arată că modelele coupe sunt scoase la vânzare în special în februarie și martie, iar interesul cumpărătorilor rămâne la un nivel crescut până în mai.

Totodată, în cazul modelelor SUV cele mai multe oferte sunt afișate toamna, în octombrie și noiembrie, iar interesul de cumpărare este în perioada august — octombrie.

 

Citește mai multe despre second hand pe Libertatea.

Comentarii