Vremea schimbătoare din vara aceasta, care a pus în primejdie recoltele, creşterea TVA şi… lăcomia vânzătorilor au făcut ca în unele pieţe din România preţurile la fructe şi legume să explodeze!
Libertatea a comparat preţurile din 11 pieţe mari din România: cinci, situate în zone diferite ale Capitalei – Moghioroş, Floreasca, Rahova, Obor, Piaţa Sudului – şi cele mai importante puncte agroalimentare din Craiova, Iaşi, Suceava, Timişoara, Constanţa şi Cluj. Concluzia: mare atenţie de unde vă faceţi cumpărăturile, mai ales atunci când luaţi cantităţi mari.
În plin sezon, roşii – la 10 lei kilogramul
Piaţa bucureşteană Floreasca e de departe cea mai scumpă dintre cele în care am fost: în plin sezon, roşiile costă aici între 5 şi 10 lei/kg, faţă de 2 lei, cât sunt în piaţa Obor, iar pulpele de pui au preţul de 20 de lei/kg, adică triplu faţă de piaţa din Craiova, unde sunt 6,7 lei. Şi la fructe diferenţa de preţ e colosală! Pentru un kilogram de vişine, de pildă, în Floreasca veţi da 10 lei, de patru ori mai mult decât în Timişoara!
Grupaj realizat de Mihaela Barbu, Andreea Haiduc, Alexa Popescu, Cătălin Boacnă, Corina Rob, Cristina Scorţariu, Elena Alexandru
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!