MENIU CAUTĂ
05 Iul. 2018 15:47 , de Cătălin Schipor

Focar de pestă porcină africană într-o localitate din județul Constanța

Distribuie

Focar de pestă porcină africană într-o localitate din județul Constanța. În condițiile în care a fost confirmat un focar de pestă porcină africană într-o godposărie din localitatea Istria, prefectul Constanţei, Ioan Albu, a convocat în ședință de urgență Centrul local de combatere a bolilor la animale, constituit la nivelul județului.

În cadrul ședinței, a fost aprobat planul de măsuri la confirmarea în zona de protecție și cea de supraveghere a focarului de Pestă Porcină Africană din comuna Istria, județul Constanța, și instituțiile implicate în aplicarea acestuia.

Planul prevede măsurile care se vor dispune începând din data de 5 iulie și până la eradicarea focarului.

Și autoritățile din Brăila sunt în alertă, după ce a fost confirmat un focar de pestă porcină africană în Insula Mare a Brăilei. Boala a fost confirmată într-o crescătorie de porci, într-o zonă relativ izolată, mai exact la aproximativ 20 de kilometri de cea mai apropiată localitate din judeţul Brăila şi la cinci kilometri faţă de localitatea Carcaliu, din judeţul Tulcea, județ în care au fost confirmate mai multe focare de boală.

Stare de alertă este de câtva timp și în județul Tulcea. Pesta porcină africană a dat peste cap întreg județul, fiind afectați de la oamenii de rând care au rămas fără porci în cotețe și până la marele producător de carne de porc, Carniprod, care riscă să se închidă de tot dacă autoritățile nu găsesc o soluție. În județ, au fost instalate filtre de control și dezinfecție atât pe uscat, cât și pe apă.

Citește și: Declaraţia unui motociclist din coloana lui Oprea: La 220 km/oră îmi dădea flash-uri să accelerez

Citește mai multe despre pestă porcină africană pe Libertatea.

Comentarii