De Răzvan Mihalașcu,

Din spusele martorilor, au fost trase cel puțin 10 focuri de armă. Un suspect a fost arestat de polițiștii care au intervenit la fața locului, relatează Evening Standard.

„Sâmbătă, 13 aprilie, în jurul orei 10 (ora 12, ora României), autoturismul oficial al ambasadorului Ucrainei în Marea Britanie a fost lovit intenționat în timp ce era parcat în fața sediului Ambasadei Ucrainei”, se arată într-un comunicat al Ambasadei.

Polițiștii au fost chemați imediat la fața locului, iar vehiculul suspectului a fost blocat.

„Cu toate acestea, în pofida eforturilor Poliției, agresorul a intrat din nou cu mașina în autoturismul ambasadorului. Ca reacție, Poliția a fost nevoită să deschidă focul asupra mașinii atacatorului. Inculpatul a fost prins și dus la secția de Poliție”, notează sursa citată.

Niciunul dintre angajații ambasadei nu au fost răniți. Polițiștii fac acum cercetări pentru a stabili identitatea suspectului și motivul atacului.

Reprezentanții Poliției Metropolitane din Londra nu au emis un comunicat, în urma incidentului, însă un purtător de cuvânt al instituției a confirmat pentru Evening Standard că polițiștii „au făcut uz de armă” în timpul incidentului.

Opt autospeciale de Poliție au rămas în zona din jurul parcului Holland care a fost blocată, precum și în apropierea stației de metrou.

Potrivit Realitatea TV, în zona în care a avut loc incidentul se află mai multe sedii diplomatice, printre care și Consulatul României, Ambasada Israelului și Ambasada Rusiei.

Episodul are loc cu o săptămână înainte turului doi al alegerilor prezidențiale din Ucraina, unde se confruntă actualul președinte, Petro Poroșenko și Volodimir Zelenski. Potrivit rezultatelor din primul tur, Poroșenko pornește cu șansa a doua.

sursă foto: Twitter


Citește și:

EXCLUSIV | AFACEREA COCAINA: Un tânăr român cărăuș de droguri din America de Sud în Europa, plătit cu 4.000 de euro pentru un transport, povestește ce sume imense trec prin mâinile traficanților și cum a fost prins și închis în Brazilia!

 

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!
GSP.RO

Englezii s-au mobilizat pe rețelele sociale și au aflat numele vinovatului. El este omul care a dezgustat toată Anglia!

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate
HOROSCOP

Horoscop 10 decembrie 2019. Gemenii au parte de momente tensionate