Mergi direct la conținut »
Fostul ministru israelian Gonen Segev, inculpat pentru spionaj în favoarea Iranului
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Fostul ministru israelian Gonen Segev, inculpat pentru spionaj în favoarea Iranului

Fostul ministru israelian Gonen Segev, inculpat pentru spionaj în favoarea Iranului

Gonen Segev, fost ministru israelian al Energiei și Infrastructurii, a fost inculpat pentru spionaj în favoarea Iranului, a anunțat, luni, Poliția israeliană și Shin Bet, Serviciul de informații interne al Israelului. 

Fostul ministru, care timp de câțiva ani a locuit în Nigeria, a călătorit în Guineea Ecuatorială în mai 2018, de unde a fost extrădat în Israel.

În cursul interogatoriilor, Gonen Segev a fost nevoit să le mărturisească anchetatorilor israelieni că a colaborat cu serviciile de spionaj ale Iranului, scrie Reuters.

Autoritățile israeliene au aflat că Gonen Segev a fost recrutat de serviciile secrete din Iran și a lucrat ca spion. El a luat legătura inițial cu oficiali din cadrul ambasadei iraniene în Nigeria în anul 2012, după care s-a deplsat de două ori în Iran.


CITEȘTE ȘI: REPORTAJ/ Jandarmul Marius și câinele Mabanu, o prietenie mai presus de meserie. Deși a fost pensionat, ciobănescul german rămane cu plutonierul major/ (Foto&Video)


 

Close
Închide
  Close