13 Sep. 2017 23:47

FOTO | Klaus Iohannis, la Festivalul George Enescu. Președintele, cucerit de pianista Martha Argerich

Distribuie

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost prezent, ieri seară, la unul dintre cele mai așteptate evenimente care se desfășoară, zilele acestea, în București, în cadrul festivalului George Enescu.

Șeful statului a participat la concertul susținut de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Charles Dutoit. Solistă  a fost celebra pianistă pianistă Martha Argerich.

Președintele Klaus Iohannis a urmărit concertul, după care s-a întâlnit și fotografiat cu artiștii.

Cu acest prilej, președintele României a acordat Înaltul său Patronaj ediției 2017 a Festivalului internațional George Enescu.

Klaus Iohannis, fermecat la concertul Marthei Argerich

Șeful statului s-a arătat vădit cucerit se prestația artistică a pianistei Martha Argerich. Artista a fost prezentă din nou pe scena festivalului Enescu, după 10 ani.

Pianista Martha Argerich a adus publicului Concertul pentru pian și orchestră în Sol major (1931), de Maurice Ravel, iar în deschiderea concertului, celebra orchestră va interpreta Rapsodia Română nr. 1 în La major op. 11 nr. 1 (1903), de George Enescu. Pentru a doua parte a serii, în program sunt: Debussy – „Marea”. Trei schițe simfonice: Din zori până la amiază pe mare, Jocul valurilor, Dialogul vântului cu marea (1905) și Ravel – Bolero pentru orchestră (1928).

De origine argentiniană, Martha Argerich este considerată la nivel internațional una dintre cele mai importante pianiste ale secolului. A debutat la vârsta de doar opt ani, cu un concert de Mozart. În anul 1965, la doar 24 de ani, câștiga premiul I la Concursul Copin și devenea, astfel, una dintre legendele pianiului în plan mondial. Martha Argerich a urcat pe toate marile scene ale lumii și a interpretat sub bagheta unor dirijori de prim rang la nivel internațional. În anul 2016, a sărbătorit împlinirea a 75 de ani sub bagheta lui Daniel Barenboim, la BBC Proms. Despre interpretare, The Guardian scria că a fost una “de neuitat”. “Felul în care Martha Argerich atinge pianul este la fel de uluitor, iar interpretarea sa la fel de precisă ca întotdeauna”, mai nota prestigiosul cotidian britanic.


VIDEO EXCLUSIV/ Copilărie cu lipsuri. Doinița Oancea a vrut învețe la liceul ”George Enescu”, dar familia ei nu avea bani. ”După un an m-au retras…”

Loading...
Comentarii