MENIU CAUTĂ
11 Iun. 2011 17:10

Foto | Uite cum fac mișto pictorii de politicieni!

Distribuie

Marinela MurariuSeverin, «copilul» Ceauşeascăi

Marinela Murariu (foto) a ilustrat într-un mod original clasa politică românească de-a lungul vremii, amestecând epocile şi personajele
. Aşa se face că Ceauşescu, Iliescu şi Gheorghiu Dej fac scut în jurul "născătoarei" Elena Ceauşescu, care tocmai l-a adus pe lume pe micul Adrian Severin. Opera se numeşte, cum altfel, "Originea lumii noi"!
 
În tabloul pictat de Dan Hatmanu, Nicolae şi Elena Ceauşescu ciocnesc un pahar cu voievodul Ştefan cel Mare

Dictatorul, la un pahar cu Ştefan cel Mare

Dan HatmanuViziunea lui Dan Hatmanu (foto) a rămas scrisă cu litere de aur în analele spaţiului artistic românesc. Într-un tablou- omagiu adresat conducătorilor mult-iubiţi, soţ şi soţie, Hatmanu îl înfăţişează pe Ştefan cel Mare ciocnind un pahar cu Nicolae şi cu Elena Ceauşescu.
Cadou de 26 ianuarie, ziua dictatorului, tabloul se remarcă, dincolo de penibilul mesajului, prin atenţia la detalii: Ceauşescu nu se uită la Ştefan cel Mare, iar paharul domnitorului e mare şi plin, în timp ce al dictatorului e mai mic şi aproape gol.
Båsescu, Blaga şi Boc (medalion) privesc cum poporul se îneacå în alcool, în tabloul lui Calistrat Robu

Băse, Boc şi Blaga, în «Războiul vinului şi ţuicii»

Calistrat RobuOpera lui Calistrat Robu (foto), intitulată sugestiv „Războiul vinului şi ţuicii”, îi prezintă pe Traian Băsescu, Vasile Blaga şi Emil Boc drept jupâni peste o ţară învăţată să bea până cade sub masă. Stăpâni pe cârma unei corăbii în derivă, cei trei urmăresc amuzaţi alcoolizarea zi-lumină a maselor, dar şi a clasei politice pe care o reprezintă şi o conduc.
Peisajul pare decupat din „Titanic”, lipsesc doar blocul de gheaţă şi orchestra de pe punte.
Elena Udrea, goalå, printre trandafiri

Elena Udrea, pictată printre trandafiri

Stomatologul Mugur Lucian Serdean a lovit din nou, după imortalizarea Elenei Băsescu pe soclul artei. El a pictat-o pe Elena Udrea, ministrul turismului, goală, între trandafiri. Apetisanta blondă are în mână o săgeată şi un măr, iar la cap îi cântă o păsărică.
Elena Båsescu, mezina președintelui, înfåțișatå de pictorul Serdean drept o damå din vechi timpuri

Mugur Lucian SerdeanEBA, în haine de epocă

Pictorul Mugur Lucian Serdean, medic stomatolog de profesie, a realizat în 2009 un tablou intitulat „Elena de România, viitoare de Europa”, în care muza este fata cea mică a preşedintelui României, pe atunci în luptă pentru un loc în Parlamentul European.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 19 februarie 2019
Comentarii