MENIU CAUTĂ
15 Feb. 2018 15:34

Frizerii care au tuns gratuit pacienți în vârstă, la spitalul din Târgu Jiu. „Ne-a umplut sufletul de bucurie”

Distribuie

Cosmin Negru şi Angelo Clement Dobroiu sunt frizerii care au tuns gratuit pacienți în vârstă, la spitalul din Târgu Jiu. Tinerii din Rovinari au vrut să facă o bucurie bătrânilor pe care i-au tuns și bărbierit, fără să le ceară vreun ban. Cei doi au de gând să mai facă astfel de gesturi și pentru copiii sau bătrânii săraci, internați în unitățile medicale din județ.

O frizerie a fost improvizată într-o toaletă din incinta spitalului din Târgu Jiu, notează Adevărul. Cosmin Negru și Angelo Clement Dobroiu s-au oferit să-i tundă și să-i bărbierească pe pacienții ajunși la senectute.

„Ideea mi-a venit atunci când am venit să-l vizite pe tatăl meu care este internat în spital. Am întâlnit oameni supăraţi, fără speranţă. M-am gândit să fac ceva pentru ei, pentru a-i face să zâmbească din nou. Cred că ce am făcut a fost mai multe ca o consiliere psihologică, pentru că starea psihică în care se află are un rol important în vindecarea bolii. Nu au fost condiţii prea bune în toaletă, dar ne-am adaptat. S-a văzut o schimbare radicală pe chipul lor ca şi când au primit un tratament, a povestit Cosmin Negru, pentru sursa citată.

Cei doi frizeri au fost bucuroși că au putut ajuta, iar clienții lor au avut numai cuvinte de laudă pentru inițiativa tinerilor.

„Am dorit să facem o faptă bună, pentru că acei oameni nu au niciun ajutor. Fiecare om trebuie să se gândească la aproapele său. Ne-a umplut sufletul de bucurie când oamenii ne-au mulţumit. Dumnezeu lucrează prin oameni. Mulţi au vrut să ne ofere bani, dar am refuzat şi i-am îndemnat să-şi cumpere ceva de la magazin, a precizat Cosmin Negru.

Cei doi frizeri vor continua acțiunea de binefacere duminica viitoare și la Spitalul din Rovinari, județul Gorj. Lor li se va alătura și o coafeză care se va ocupa de înfrumusețarea pacientelor internate în unitatea medicală.

„Ni se va alătura o coafeză care se va ocupa de femei. Ne bucurăm că am avut multe reacţii în urma acţiunii noastre. Am fost căutat de mai multe persoane care s-au oferit să ne ajute. Ne-au întrebat de ce mai avem nevoie, a spus Cosmin.

Tânărul spune că vrea să-i tundă și pe copiii abandonați de părinți, care se află în grija centrelor de plasament. Cosmin spune că a lucrat mai mulți ani în străinătate, s-a întors în țară și de aproape un an lucrează într-un salon din Rovinari.

„Am lucrat pe şantier. M-am întors în ţară şi am muncit o perioadă într-o fabrică de cablaje de la Arad. Meseria aceasta se fură. Ştiam de mai mult timp să tund, dar nu activasem în acest domeniu. Însă, de peste un an lucrez într-un salon. Este o 0meserie frumoasă. Îmi place să-i fac pe oameni fericiţi, a precizat Cosmin.

sursă foto: Facebook


Citește și VIDEO|Femei celebre din România și-au dus pantofii roșii pe treptele Muzeului de Istorie. Raed Arafat a venit cu o cască de protecție


 

Loading...
Comentarii