VIDEO. Mulţi fumători au înlocuit un rău cu altul: au trecut la ţigări electronice, fără să ştie că şi acestea îi pot îmbolnăvi

25 iulie 2017 19:17

La nivel declarativ, mulţi fumători sunt convinşi că, dacă au schimbat ţigara clasică cu cea electronică, vor fi mai feriţi de problemele de sănătate. Medicii şi studiile recente îi contrazic însă. Vaporii rezultaţi din incazirea substanţelor din tigarilele electronice dau o substanţă numită diocetil, extrem de periculoasă, care a cauzat în ultima perioada, unor fumători, boli care în mod normal apar doar după intervenţii chirurgicale.

„Nu abuzez de ţigară electronică aşa că deocamdată nu îmi fac probleme. Mi se pare ok că poţi să încerci o diversitate de gusturi”, spune un fumător.

„O am cu mine dar nu o să o mai încerc şi o să încerc să îi învăţ şi pe alţii să nu o mai încerce”, spune, pe de altă parte, un alt bărbat.

„Este o bronstia obliterantă, secundară unor infecţii pulmonare şi acumulare de celule inflamatorii duce la o inflamaţie importantă la nivel pulmonar, se obturează diverse cai şi zona repsectiva nu mai participa la ventilaţia pulmonară”, spune medicul primar pneumolog din cadrul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, dr. Ioana Munteanu.

Mai mult, fumatul electronic care la ora actuală este permis oriunde, îi poate afecta şi pe cei din jur.

„Aceste substanţe cancerigene se regăsesc şi în vaporul de mâna a două, second hand cum ar veni la vaporul de ţigară electronică care poate fi inhalat de către copii şi pot apărea diverse alte boli pulmonare şi la aceştia”, adaugă dr. Ioana Munteanu.

Medicii avertizează asupra semnelor la care trebuie să fim atenţi.

„Dacă a trecut deja o vreme de când aţi înlocuit ţigară clasică cu cea electronică, iar starea dumneavoastră generală nu este una bună, ar trebui să va prezentaţi de urgenţă la medic. Principalele simptome pe care ar trebui să va alarmeze sunt tusea seacă, oboseală, respiraţia dificilă şi trasnpiratia abundenţă noaptea”, transmite medicul Mădălina Smaoila.

La ora actuală, în cazul ţigărilor electronice nu există standarde de calitate impuse. Fumătorii nu ştiu câtă nicotină inhalează la numărul de pufuri şi ce substanţe se produc prin încălzire. Aşa că Uniunea Europeană vrea că în perioada următoare să introducă o normativă princ are producătorii să fie obligaţi să treacă pe cutii întreg conţinutul.

sursa: stiriletvr.ro


EXCLUSIV/ Dricurile americane VIP duc vedetele în Rai. Sicriul, capacul frigorific, florile și limuzina scumpesc factura la înmormântări


 

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro