Mergi direct la conținut »
I-a dispărut tumoarea de pe creier imediat după ce a născut. Ce spun medicii despre cazul uimitor al unei femei
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > I-a dispărut tumoarea de pe creier imediat după ce a născut. Ce spun medicii despre cazul uimitor al unei femei

I-a dispărut tumoarea de pe creier imediat după ce a născut. Ce spun medicii despre cazul uimitor al unei femei

O femeie de 23 de ani era însărcinată în luna a noua când a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier. Ce a urmat este uimitor.

Femeia al cărui nume nu a fost făcut public a fost să vadă un medic atunci când era în a 37-a săptămână de sarcină. Ea s-a plâns de dureri mari de cap, de greață și episoade de vedere încețoșată.

Medicii au descoperit că tânăra avea o tumoare apărută în partea stângă, după ureche. S-a decis ca începerea tratamentului să fie întârziată pentru a nu pune fătul în pericol, potrivit livescience.com.

După trei luni de la naștere, femeia s-a întors la spital pentru a face investigații și pentru a stabili cum se va acționa pentru îndepărtarea tumorii.

Vestea doctorilor a fost însă surprinzătoare: tumoarea dispăruse aproape complet, ajungând să aibă, de la mărimea unui bob de strugure, mărimea unei semințe de floarea soarelui.

Tânăra nu a mai avut nevoie de operație, medicii concluzionând că, faptul că masa a dispărut în felul acesta, demonstrează că aceasta e benignă și nu malignă

Cazul femeii a fost publicat pe 8 aprilie 2018 în jurnalul „World Neurosurgery”. Specialiștii au explicat uneori, în timpul sarcinii, tumorile pot fi „hrănite” de hormonii secretați în acea perioadă.

 

 

 

Close
Închide
  Close