De Flavius Toader,

Măștile de față sunt la mare căutare în China, iar stocurile unor platforme de vânzări online precum Taobao sau JD au fost deja epuizate, în contextul temerilor privind răspândirea coronavirusului, potrivit China Daily.

Portavocea guvernamentală People Daily a oferit chiar sfaturi cetățenilor cu privire la tipul de mască pe care ar trebui să îl poarte. Dar în același timp a avertizat vânzătorii să nu speculeze criza și să nu majoreze nejustificat prețul produselor.

Între timp, la Wuhan, orașul cu 11 milioane de locuitori de unde a pornit coronavirusul, și care a fost închis de autorități, măștile sunt omniprezente.

Imaginile postate de utilizatorii rețelelor sociale au arătat că și prezentatorii TV le poartă, în momentele în care sunt în emisie.

Măștile de protecție sunt purtate de toată lumea în Wuhan FOTO: Twitter

Panica și nemulțumirea s-au instalat în Wuhan, metropola cu 11 milioane de oameni care a fost practic închisă de autoritățile chineze, joi dimineață, în încercarea de a izola coronavirusul care a făcut deja 17 victime și care s-a extins în mai multe orașe din China și chiar în afara granițelor, scriu BBC News și The Guardian.

În cursul zilei de joi, autoritățile au anunțat închiderea unui al doilea oraș, Huanggang, apoi au instituit carantina și în al treilea, Ezhou.

Citeşte şi:

Interviu cu istoricul Eva Balogh, autoarea celui mai influent blog maghiar: ”Ungaria nu mai este o democrație. Viktor Orban a construit o autocrație în doar câțiva ani”

Trei orașe din China cu o populație cât a României, în carantină, din cauza virusului. Măsuri dure și la Beijing

Condamnat împreună cu Elena Udrea, Rudel Obreja: „Klaus Iohannis este un penal! Suntem atât de idioți încât votăm așa ceva”

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor
HOROSCOP

Horoscop 27 mai 2020. Peștii au o relație bună cu cei din apropierea lor