Mergi direct la conținut »
Încătușat, după ce a ajutat o bătrână în Petrila. Grave acuzații la adresa polițiștilor hunedoreni
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Încătușat, după ce a ajutat o bătrână în Petrila. Grave acuzații la adresa polițiștilor hunedoreni

Încătușat, după ce a ajutat o bătrână în Petrila. Grave acuzații la adresa polițiștilor hunedoreni

Caz uluitor în județul Hunedoara, unde un bărbat susține că a fost încătușat, după ce a ajutat o bătrână în Petrila. Femeia era dezorientată și voia să ajungă acasă, iar localnicul a sunat la Poliție ca să o ajute. Pentru că se grăbea să-și plătească ratele la bancă, omul a refuzat să fie legitimat, motiv pentru care agenții l-au dus în cătușe la secție. În drum, oamenii legii au dus-o acasă cu mașina și pe bătrână.

Bărbatul a făcut pe bunul samaritean, după ce a văzut o femeie în vârstă care se rătăcise printr-o zonă izolată din Petrila, scrie Cronica Văii Jiului. Bătrâna i-a spus că s-a rătăcit și nu mai știe să ajungă acasă. Ca s-o ajute, Adalbert Coloji a sunat la Poliție.

„Nu știa cum o cheamă, era disperată. Nu puteam să o las în stradă în starea în care era și am dat telefon la Poliția Petrila. Le-am spus cine sunt, le-am dat telefonul meu și unde sunt cu femeia. Era ora trei și ceva după masă si mi-a spus de la Poliție că vine cineva, un echipaj. Le-am zis că mă grăbesc foarte tare, că până la cinci e deschis la bancă si eu am o treabă acolo și nu pot pierde timpul. Am stat cam un sfert de ceas și n-a venit nimeni, așa că am sunat iarăși”, a povestit Adalbert Coloji.


Citește și EXCLUSIV/ Marina Scupra a murit în urma unei tumori agresive. Și-a căutat vindecarea la toate spitalele din Capitală!


Bărbatul din Petrila a povestit că la fața locului au sosit trei polițiști care i-au cerut să se legimiteze. Omul îi acuză pe anchetatori că s-ar fi comportat abuziv cu el.

„Au sărit doi dintre polițiști, că mă opun și să merg cu ei la secție. Le-am zis că nu am de ce să merg la secție, că nu mă opun la nimic, doar că mă grăbesc și ei ar trebui să rezolve situația femeii. Atunci au sărit că-mi dau cu spray-ul în nas și că-mi pun cătușele, să intru în masină. Când a văzut ce se întâmplă, femeia s-a panicat și mai tare și a început să se agite. I-am întrebat ce facem cu femeia, că trebuie să o ducem acasă, nu o putem lăsa acolo că să mă ducă pe mine la secție. Au zis că am dreptate și au băgat-o pe băbuță cu mine în spate și apoi au zis să mergem să căutăm unde stă. Eu le-am spus că nu merg încătușat, mă mai vede un vecin din sat și legat, se gândește că cine știe ce am făcut, mă fac de rușine. Mi-au dat cătușele jos și amenințau că-mi dau cinci milioane amendă, zece milioane (n.r. lei vechi). Am găsit unde stătea bătrâna, am lăsat-o acasă și i-am întrebat ce au de gând cu mine? Au zis că mă duc acasă, dar le-am zis că vreau să merg la Poliție, că am sânge la mâini de la cătușe și să-i spun șefului Politiei cum m-au tratat”, a povestit Adalbert Coloji, bărbatul pățit.

Bărbat încătușat, după ce a ajutat o bătrână în Petrila. Ce explicații au oferit polițiștii

După ce le-a spus că vor fi reclamați, cei trei agenți de Poliție l-au abandonat pe bărbat în drum și nu l-au mai amendat.

„Mi-au zis că am făcut o faptă bună și-mi dau doar avertisment, nu-mi mai dau amendă. Mi-au zis să mă dau jos din mașină că nu mă mai duc acasă, că ei au altă treabă. M-au lăsat ca pe prost în drum, în Lonea”, a mai povestit Adalbert Coloji, pentru sursa citată.

De cealaltă parte, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Hunedoara susțin că agenții au acționat corect.

„La solicitarea polițiștilor, bărbatul a refuzat să se legitimeze cu toate datele de identificare, justificând că nu are timpul necesar, iar din acest motiv a fost încătușat și condus la sediul Poliției Orașului Petrila. După ce a fost încătușat, bărbatul a decis să coopereze și să le ofere polițiștilor toate datele în vederea stabilirii identității sale. La sediul Poliției, bărbatul a fost sancționat de către polițiști cu avertisment scris, pentru refuzul legitimării, conform Legii 61/1991 privind ordinea și liniștea publică”, se arată într-un răspuns al IPJ Hunedoara.

sursă foto: Cronica Văii Jiului


Citește și EXCLUSIV/ Daniela Crudu o duce bine după despărțirea de Capatos. Câștigă peste 3.000 de euro pe lună!


 

Close
Închide
  Close