Mergi direct la conținut »
FOTO | Începe Festivalul de Film de la Cannes 2018. Cine va prezida juriul
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > FOTO | Începe Festivalul de Film de la Cannes 2018. Cine va prezida juriul

FOTO | Începe Festivalul de Film de la Cannes 2018. Cine va prezida juriul

În perioada 8-19 mai 2018 are loc, în Franța, cea de-a 71-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Juriul va fi prezidat de actrița australiană Cate Blanchett, ea fiind ce-a 12-a femeie care ocupă această funcție în cele 71 de ediții.

Cate Blanchett (FOTO: EPA)

În deschiderea festivalului va rula filmul ”Everybody Knows” (Todos lo saben), un thriller psihologic regizat de iranianul Asghar Farhadi. Pelicula îi are în rolurile principale pe actorii spanioli Javier Bardem și Penelope Cruz, arată europafm.ro.

Aceasta este a doua oară în istoria Festivalului de Film de la Cannes când un film în limba spaniolă este proiectat în deschidere. Prima oară s-a întâmplat în 2004, când a fost rulat filmul ”Mala education”, regizat de Pedro Almondovar”.

Ultimul film proiectat va fi ”The man who killed Don Quixote”, la care recizorul Terry Gilliam a lucrat timp de 20 de ani.

Posterul oficial al festivalului prezintă o scenă din filmul ”Pierrot le Fou” (1965), care a fost regizat de Jean-Luc Godard. În urmă cu doi ani, posterul arăta un cadru dintr-un alt film de-ale lui Godard, ”Le Mepris”, din 1963.

Posterul oficial al Festivalului de Film de la Cannes 2018 (FOTO: EPA)

În competiția pentru Palme d’Or, care va fi decernat la 19 mai, intră 21 de filme, printe care și ”Seule a mon mariage”, al regizoarei de oridigine română Marta Bergman. ”Seule a mon mariage” este o coproducție franco-belgiană, în cadrul secțiunii paralelel ACID, în timp ce scrutmetrajul ”Albastru și roșu, în proporții egale”, realizat de Georgiana Moldoveanu, este prezent în selecția oficială Cinefondation. Anul acesta, în competiție s-au înscris cu 3 filme mai mult decât în 2017.

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare
Recomandări

Directoarea Colegiului Goethe, înregistrată de elevi când spune că a dat afară un profesor cu trei facultăți și 9,45 la Titularizare

Alte trei sucrtmetraje românești vor fi prezentate în cadrul selecției ”Short Film Corner”: ”A long story short”, regizat de Andrei Olănescu, ”Pharmacia erotica”, realizat de Gheorghe Preda și ”John 746” al Anei Vijdea.

Regizorul Cristian Mungiu patronează, la invitația Institutului Francez, cea de-a zecea ediție a programului ”La Fabrique Cinema”, care susține cineaștii și producătorii țărilor emergente.


CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV: Polițist premiat cu ”Distincție de onoare”, reclamat la Parchet și dat în judecată pentru tortură. Victima cere daune de 100.000 de euro


FOTO: EPA

Close
Închide
  Close