MENIU CAUTĂ

Ispita stareţului blogger!

Distribuie

Un predicator celebru, Klaus Kenneth, face furori în România. Autorul cărţii “Două milioane de kilometri în căutarea Adevărului” a ajuns la credinţă după ce a experimentat marxismul, yoga, budismul etc., dar şi cele mai teribile vicii. Faimos în toată lumea, Klaus a produs o vie emoţie peste tot în ţară.

Cine credeţi că a sărit la gâtul lui şi al lui Romeo Petraşciuc, unul dintre cei mai buni editori din ţară? Stareţul Mânăstirii Antim, pr. Mihail Stanciu. Probabil lipsit de alte preocupări, părintele l-a acuzat pe Klaus de ”vedetism” şi a afirmat că ”nu este de folos nimănui ca cineva să-şi pună viaţa murdară la vedere”. Păi, dacă vorbim de vedetism, nu cumva Sfinţia Ta ai blog, în care, uite aşa, duhovniceşte, te citezi la infinit şi îţi postezi genialele predici? În privinţa vieţii murdare, e bine de reamintit că unii ierarhi îşi publică memoriile nu tocmai ”ortodoxe” încă din timpul vieţii.

Încurajat de anumite cercuri, pr. Mihail a căzut într-o capcană. Vorbeşte de ascultare, dar uită că predicatorul a avut binecuvântarea a doi ierarhi români. El, în schimb, a susţinut, fără binecuvântare, că cipurile sunt ”bomboane otrăvite… ale călăilor din fruntea ţării”. Scrie despre smerenie, dar s-a luat la harţă cu alţi ortodocşi, cei de stil vechi, cu ”stiliştii”.

Sfinţia Ta, ocupă-te de mânăstire, lasă soarta lumii şi a Bisericii în mâna lui Dumnezeu! Ai avut dreptate într-un interviu când ai declarat că ”în oraş călugărul e ispitit mai mult prin risipirea minţii”. Bucureştiul îţi cauzează greu!

Comentarii