Mergi direct la conținut »
Jaf armat pe aeroportul din Tirana. Hoții au furat mai multe milioane de euro
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Jaf armat pe aeroportul din Tirana. Hoții au furat mai multe milioane de euro

Jaf armat pe aeroportul din Tirana. Hoții au furat mai multe milioane de euro

Un grup de hoți mascați au furat mai multe milioane de euro dintr-un avion de pasageri al Austrian Airlines pe aeroportul din Tirana. Autorii jafului au reușit să scape după un schimb de focuri cu polițiștii.

Potrivit presei locale, bărbații au pătruns cu o dubă pe pista aeroportului din capitala Albaniei şi au ameninţat cu arma personalul care transfera sacii cu bani dintr-o camionetă blindată în cala avionului.

Până la intervenția polițiștilor, hoţii au încărcat sacii în dubă și au apucat să se îndepărteze 800 de metri înainte de a se întâlni față în față cu forțele de ordine.

După un schimb de focuri, unul dintre hoți a fost ucis, dar ceilalți au reușit să scape aruncându-i cadavrul din dubă și fugind cu sacii de bani.

Nu se știe deocamdată care este suma furată, dar presa locală scrie că este vorba de cel puţin 2 milioane de euro.

În timpul jafului, toţi pasagerii se aflau în avion, un Airbus A320, care urma să decoleze spre Viena, dar viețile lor nu au fost niciodată puse în pericol.

Criminalitatea organizată constituie o mare problemă în Albania, unde autorităţile reușesc cu greu să destructureze bandele de infractori, ce iau adesea forma unor clanuri.

Banca centrală a Albaniei nu acceptă depozite de valută străină, obligând unele bănci străine locale să-și transporte valuta către Austria cu avionul. În ultimii ani, au avut loc mai multe jafuri asemănătoare pe aeroportul Maica Teresa din Tirana.

În februarie 2017, hoții au furat 3,2 milioane de euro (3,6 milioane de dolari). Polițiștii au găsit ulterior banii ascunși în oale sub presiune.


Citește și: Tezaurul lui Vâlcov, trădat de un pașaport expirat! Cum arată banii pe care procurorii i-au găsit „creierului Guvernului Dăncilă”, când a fost condamnat la 8 ani de închisoare


 

Close
Închide
  Close