De Cristian Otopeanu,

Deşi guvernatorul Tokyo, Yuriko Koike, i-a îndemnat pe cei 13,5 milioane de locuitori să muncească de acasă, în cazul în care este posibil, până pe 12 aprilie, mulţi dintre ei încă se deplasează prin capitala japoneză. Şi acelaşi lucru se petrece în întreaga ţară.

Prim-ministrul Shinzo Abe a refuzat să declare săptămâna aceasta starea de urgenţă, care i-ar forţa pe angajatori să impună distanţarea socială, astfel că firmele pot opera legal din birouri.

Foto: EPA

Este cunoscută cultura pentru muncă a japonezilor. Un studiu din 2016 arată că unu din cinci angajaţi lucra până la epuizare, riscând chiar decesul. Există şi un cuvânt japonez pentru asta: karoshi (moarte provocată de surmenaj), potrivit news.ro.

„Până ce Guvernul nu va închide toate afacerile, cu câteva excepţii, nimeni nu va sta acasă. Suntem sclavi ai muncii”, a scris pe Twitter o profesoară dintr-o suburbie a oraşului Tokyo.

Japonia a înregistrat peste 2.300 de cazuri de infectare cu COVID-19 şi 57 de decese, conform datelor oficiale.

Citeşte şi:

Imagine de la metrou: oamenii încearcă să păstreze distanța pe peron, însă nu reușesc din cauza timpului de așteptare. Cât de rar circulă metrourile acum

DOCUMENT INTERN | Un Excel arată că Ministerul Sănătății știe că există nevoi imense de echipamente de protecție pentru spitalele din toată țara

Guvernul a promis, dar a dat zero lei pentru Fălticeni, spitalul nou și nedeschis din Lombardia României

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente