De Ana Hațeg,

CEO-ul Amazon, Jeff Bezos, a anunțat, că va dona 1 milion de dolari australieni, sau aproximativ 690.000 de dolari americani, pentru Australia.

Dar o analiză arată că cel mai bogat om din lume câștigă această sumă de bani în doar 30 de minute, reprezentând o firmitură din banii pe care îi are.

Suma de 690.000 de dolari este mai mică decât a câștigat Bezos în 5 minute în 2018, conform estimării Business Insider, bazată pe calculul Forbes al valorii sale nete.

Între timp, averea lui Bezos a fost afectată de acordul de divorț semnat anul trecut și de o încetinire a ratei de creștere a cifrelor sale și a ajuns ca în perioada 2 octombrie 2019- 13 ianuarie 2020 să crească cu 3,5 miliarde de dolari, adică o medie de 34 de milioane de dolari pe zi, sau aproximativ 23.600 de dolari pe minut. Așadar, în ultimele trei luni, Bezos a făcut cei 690.000 de dolari în 30 de minute.

Internauții au criticat suma donată de Amazon, în condițiile în care multe vedete au donat sume mai mari de atât, dar și că o tânără a adunat mai mulți bani vânzând online fotografii cu ea goală.

Între timp, vedete de cinema, din lumea muzicii sau din sport se mobilizează prin donaţii sau acţiuni caritabile pentru finanţarea luptei împotriva incendiilor de vegetaţie care afectează Australia sau pentru reconstrucţia zonelor devastate.

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal
Recomandări

Săptămâna în imagini | ”Zilele furiei” în Liban, protestele care au zguduit regimul iranian și viața după erupția vulcanului filipinez Taal

Vedeta filmelor Marvel, Chris Hemsworth a anunţat că va dona 1 milion de dolari australieni (620.000 de euro), cântăreţele Kylie şi Dannii Minogue au promis 500.000 de dolari australieni pentru pompierii din zonele rurale afectate de incendiile de vegetaţie, la fel ca şi actriţa Nicole Kidman şi soţul său, cântăreţul Keith Urban.

Compatrioţii lor, actorul Russell Crowe – care a profitat de Globurile de Aur pentru a vorbi despre acest dezastru – şi actriţa Rebel Wilson s-au angajat să facă donaţii, ca şi cântăreaţa Dami Im, care a reprezentat ţara sa în 2018 la concursul Eurovision.

Sportivi precum pilotul Lewis Hamilton, jucătorii de tenis Ashleigh Barty, Maria Sharapova sau Novak Djokovic şi vedetele de crichet Chris Lynn şi Glenn Maxwell au anunţat şi ei că vor dona o parte din câştigurile lor.

Grupul de mediu al actorului Leonardo DiCaprio a donat 3 milioane de dolari americani în beneficiul persoanelor din Australia afectate de incendiile de vegetaţie care continuă să mistuie regiuni vaste din această ţară.

Deosebit de precoce şi de violent, acest sezon de incendii din Australia a provocat până acum decesul a 28 de persoane și au mistuit peste 10 milioane de hectare de teren.

Citeşte şi:

În urma dezvăluirilor Libertatea privind mituirea medicilor, angajații KRKA au primit interdicție să discute cu presa

Se taie copacii din pădurea Băneasa! 1.679 de arbori au fost deja doborâți. „Noi promovăm fagul și stejarul, scoatem din pădure speciile mai slabe, salcia, plopul…”

Libertatea a discutat cu Edmund Sonuga-Barke, omul care îi studiază pe copiii din orfelinatele lui Ceauşescu: 30 de ani de îngrijire şi iubire nu pot repara traumele copilăriei

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”
GSP.RO

Soția lui Nicolae Dobrin: „M-au călcat în picioare, am fost aruncată în stradă cu copiii”

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism
HOROSCOP

Horoscop 19 ianuarie 2020. Săgetătorii sunt încărcați de sentimentalism