MENIU CAUTĂ

La 80 de ani, Ion Iliescu este în continuare un ateu convins: «Iisus a fost un rebel»

Distribuie

Ion Iliescu, fostul presedinte al RomanieiFondatorul PSD, Ion Iliescu, a împlinit 80 de ani, dar e în formă maximă. Secretele longevităţii sale: nu a fumat şi nu a băut alcool niciodată şi face mult sport acasă.
4427-259817-iisus.jpg
Ion Iliescu, la 80 de ani, spune că se simte mai în formă decât la 45 de ani şi că e “încă cu mintea limpede”. Într-un interviu acordat recent revistei Kamikaze, fostul şef al ţării dezvăluie că are o alimentaţie echilibrată şi că face mişcare zilnic în casă pe “un covor mobil”, acţiune care îi dă un tonus excelent.

«Eu cred în forţa omului»

În pofida vârstei, fostul comunist a rămas fidel convingerilor sale religioase şi declară că nu crede în Dumnezeu, ci ”în forţa omului”. Despre Mântuitor, Iliescu spune că ”Iisus a fost un rebel” pentru că a fost primul care ”şi-a permis să spună că toţi oamenii sunt egali”. Întrebat de reporter dacă Mântuitorul a fost de stânga, Ion Iliescu a răspuns: ”Iisus este o figură, din acest punct de vedere, caracteristică pentru o anumită evoluţie a gândirii umane, pentru o societate mai bună, mai dreaptă, benefică tututor”.

«Crap la carton», mâncarea preferată a fostului preşedinte al ţării4427-259818-crap_la_carton.jpg

Ion Iliescu spune că una dintre mâncărurile sale preferate este crapul ”la carton”: ”Era un bucătar din portul Giurgiu care avea această reţetă. Într-o tavă de simigerie se punea carton jos, îmbibat cu ulei şi pe deasupra, tot felul de condimente, mai ales roşii, apoi crapul desfăcut. Deasupra crapului, iar roşii, condimente şi al doilea carton îmbibat în ulei. Şi aşa mergea la cuptor”.

Comentarii