Cum protestele continuă în ciuda faptului că premierul Victor Ponta a demisioant, pare să fie clar faptul că Dacian Cioloș va fi noul premier al României până la alegerile din deecembrie 2016- scrie Euractiv.
Potrivit surselor de la Bruxelles, președintele Iohannis îl va propune pe Dacian Cioloș, fost ministru al agriculturii și fost comisar european, pentru funcția de premier al României.
Ideea de a avea un fost comisar în funcţia de premier este una bună, nu numai pentru faptul că va fi văzut bine la Bruxelles, dar și pentru că Dacian Cioloş este una dintre personalităţile publice care nu este percepută ca fiind coruptă.
Euractiv ma scrie că sursele susțin că Dacian Cioloș va conduce „Guvernul Salvării Naționale”, pentru că situația din țară este una destul de îngrijorătoare.
Liviu Dragnea a anunţat, miercuri dimineaţă, că premierul Victor Ponta a demisionat, după ce 32.000 de oameni au ieşit în stradă pentru a-i cere înlăturarea din fruntea Guvernului.
„Societatea vrea altceva”, a spus Liviu Dragnea. Vicepremierul a mai spus că Victor Ponta va rămâne în funcție până se va găsi un înlocuitor.
Ce a declarat VICTOR PONTA după demisie
„Sunt gata să fac eu acest gest pe care o parte importantă din societate îl aţteaptă. Azi îmi depun mandatul. Fac acest lucru pentru ca în anii în care am făcut politică nu m-am bătut cu oamenii.
Vreau să spun că suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic şi cred că agresivitatea şi intoleranţa verbală e un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm. Sper ca depunerea mandatului să satisfacă asteptările celor care au cerut acest lucru.
Într-un climat de instabilitate politică, e imposibil să promovezi proiecte pozitive, iar eu mă pricep doar la proiecte pozitive. Vreau să mulţumesc celor care au votat acest guvern. Vreau să fac o singură observaţie, şi nu mă refer la nimeni în acest sens.
Cei care speculează politic suferinţa oamenilor vor plăti un preţ foarte scump. Imediat ce noul guvern va fi instalat putem spune că preia o situaţie mult mai bună decât cea pe care am preluat-o noi”, a spus Ponta.

Ce urmează după demisia lui Victor Ponta
După ce Victor Ponta își depune mandatul, președintele Iohannis va chema partidele la consultări și va propune, după discuții, un candidat pentru funcția de prim-ministru.
Candidatul pentru funcția de premier va trebui să primească validarea Parlamentului. În caz contrar, se va mai face o numire a unui candidat și dacă nici aceasta nu este confirmată de parlamentari, atunci Parlamentul se dizolvă.
 
 
 

Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
PARTENERI - GSP.RO
Imagini halucinante! Polițiști români, bătaia de joc a interlopilor chiar în mașina Poliției: „Fă stânga acolo, boss!”
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
Fratele lui e celebru în toată România, dar el vinde cartofi la tarabă pentru bani și...
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
HOROSCOP
Horoscop 14 august 2020. Săgetătorii se pot simți neglijați, cel puțin, de prieteni, protectori sau rude
RECOMANDĂRI