Pentru prepararea plăcintei din care și-au dorit să guste toate persoanele prezente la Festivalul Mărului, au fost folosite nu mai puțin de 500 kg făină, 200 kg de gutui, 50 litri de lapte, 30 de litri de ulei, 100 de ouă, 25 kg de zahar, unt, drojdie si sare.
O altă atracție a târgului a fost standul producatorilor de fructe unde vizitatorii au putut savura suc natural de mere stors pe loc, suc de mere cu sfeclă, suc de mere fiert cu scortișoară. Mai mult decât atât, cei interesați au putut să cumpere, pe alese, din tonele de mere Ionatan, Golden, Florina, Generos, Bot de iepure și pere toate livrate din renumitul bazin pomicol Voinești – Dâmbovița.
În cadrul târgului, copilașii dar și părinții și bunicii pofticioși au putut gusta din nenumătratele bunătăți pregătite de mâinile gospodinelor iscusite cum ar fi: prajituri de casă, plăcinte poale-n brâu, plăcinte domnești, dulcețuri, siropuri
dar și dulciuri fără zahăr. Nu au lipsit nici mâncărurile tradiționale – sarmale, fasole cu ciolan, zacuscă de pește sau brânzeturi, cașuri din zona Bradet, telemea de oaie, afumături, carnati de barda, sorici proaspat, muschiulet de porc afumat și multe altele.
Pentru prima dată în cadrul unui festival a fost expusă o brânză de burduf de circa 50 kg, maturată timp de șase luni, pusă în piele de oaie. Pe lângă mâncare și dulciuri, vizitatorii vor mai regăsi la târg meștesugari care vor expune ceramică și produse hand made.
Târgul a fost organizat în scop caritabil pentru susținerea și întrajutorarea copiilor și tinerilor cu situații financiare modeste care reprezintă factorul de risc în consumul si traficul de substanțe interzise, iar integrarea acestora în comunitate reprezintă de cele mai multe ori o reală provocare pentru autorități.
Cei care nu au reușit să ajungă astăzi la festival pentru a degusta din toate bunătățile pregătite cu fast, o pot face și în cursul zilei de mâine.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro