De Cristian Anton,

Astronomul elvețian Didier Queloz, care a primit premiul Nobel pentru fizică, alături de alți oameni de știință, pentru descoperirea unor planete care orbitează în jurul unor stele îndepărtate, similare soarelui, a spus că a auzit această teorie potrivit căreia lupta împotriva schimbărilor climatice ”nu mai contează, întrucât, oricum, oamenii vor părăsi Pământul la un moment dat”.

Așa că, mai bine ne-am folosi timpul și energia încercând să reparăm în loc să ne imaginăm că vom distruge Pământul și apoi îl vom părăsi.

Didier Queloz:

”Consider că așa ceva este total iresponsabil… pentru că stelele sunt atât de îndepărtate, astfel încât, după părerea mea, nu ar trebui să avem niciun fel de speranță, cel puțin nu speranțe serioase, legate de faptul că vom evada de pe Pământ”, a spus Queloz, la o conferință de presă, la Stockholm.

Omul de știință este prezent în capitala Suediei unde va primi premiul în valoare de 9 milioane de coroane suedeze (respectiv 910.000 de dolari).

Și laureații Nobelului pentru chimie cer soluții

Mai mulți oameni de știință, printre care și celebrul Stephen Hawking, au atras atenția asupra amenințărilor serioase la adresa umanității reprezentate de un eventual război nuclear sau de schimbările climatice, susținând că oamenii ar putea fi forțați să părăsească Pământul pentru a supraviețui ca specie.

Britanicul Stanley Whittingham, care a primit Premiul Nobel pentru chimie, în 2019, alături de americanul John Goodenough și japonezul Akira Yoshino, pentru inventarea bateriei pe bază de litiu-ion, a spus și el că este nevoie de o abordare pragmatică a crizei schimbării climatice.

”Trebuie să facem lucrurile cu înțelepciune și să ne orientăm spre soluții”, a spus Whittingham.

Citeşte şi:

Statele Unite, traversate cu mașina de la Est la Vest în 27 de ore. Drumul de la Nădlac la Constanța, o distanță de 5 ori mai mică, durează peste 10 ore!

Gabriela Firea, atac dezlănțuit la adresa lui Orban: ”Biroul lui era ca un bar de negri. Țevile nu se repară nici cu whisky, nici cu cântatul la mandolină”

Ludovic Orban confirmă măsurile de austeritate: concedieri, „înghețarea” lefurilor demnitarilor, interzicerea cumulului pensiei cu salariul

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter
GSP.RO

Acordul secret pe care Kobe Bryant îl avea cu soția sa în cazul unui accident de elicopter

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor
HOROSCOP

Horoscop 29 ianuarie 2020. Gemenii au parte de multă gălăgie în jurul lor