episoade din serial pentru a analiza ce fel de mesaj transmite acesta in ceea ce priveste sanatatea. Medicilor nu li s-a parut insa amuzant stilul de viata al familiei Simpson, in conditiile in care numarul persoanelor obeze creste din ce in ce mai mult.
Homer Simpson este supraponderal si a suferit mai multe atacuri de cord si interventii chirurgicale. Cu toate acestea este dependent de gogosi si bere si evita orice fel de efort fizic. Cu toate aceste defecte, Homer este prezentat ca un personaj simpatic, in timp ce personaje care nu consuma alcool sau produse fast-food sunt prezentate drept antipatice.
„Alimente grase, dulciuri si alcool, mai ales bere, gogosi si gustari sarate sau grase reprezinta 52% din ceea ce se consuma in acest program”, arata raportul cercetatorilor. „Homer este vazut mancand cel mai des si consuma cantitati mai mari decat celelalte persoane. Pentru ca astfel de comportamente sunt intalnite chiar si in desenele animate, copiii cred ca asa este bine”, sustine un cercetator.
Medicii ar vrea ca Homer sa se schimbe, sa nu mai consume atatea gustari pline de grasimi, sa inlocuiasca gogosile cu paste si sa incerce sa faca miscare.
Peste un miliard de persoane din toata lumea sunt supraponderale sau obeze, potrivit datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii. Circa 17,6 milioane dintre aceste persoane supraponderale sunt copii sub cinci ani. in Marea Britanie, unul din cinci barbati si una din patru femei sunt obezi. in Statele Unite, situatia e mai grava: 65 la suta din americani sunt supraponderali si 31 la suta din acestia, obezi. in Olanda, 48% din populatie e obeza.