De Petre Dobrescu,

Donna (30 de ani) și Jasmine (28 de ani) sunt măritate și oficial formează o familie.

Viitorul lor copil a fost purtat în pântece de fiecare dintre cele două. Otis, un băiețel născut în septembrie, a devenit unul dintre primii copii din lume cu două mame, a informat Metro.

Cele două au apelat la fertilizare artificială și au purtat pe rând copilul în pântece. Ele și-au spus acum povestea.

„Suntem copleșite, ne-am bucurat foarte tare. Sunt atâtea exemple de cupluri de același gen în care doar unul a făcut toată treaba, una dintre cele două părți din cuplu a rămas gravidă și a născut. Noi am fost ambele implicate din plin”, au spus cele două.

„Procedura ne-a făcut să ne simțim egale”

Această „sarcină comună” le-a apropiat și mai mult pe Donna și pe Jasmine. Eram un cuplu unit și înainte, dar acum ambele avem o legătură foarte strânsă cu Otis.

Donna a fost cea inseminată artificial, iar apoi, după 18 ore petrecute în corpul ei, copilul în devenire a fost mutat în corpul lui Jasmine, care l-a născut la maternitatea din Colchester, Essex, unde cele două mame locuiesc.

„Procedura (mutarea copilului în devenire din corpul uneia în cel al celeilalte) ne-a făcut pe mine și pe Donna să ne simțim egale în întregul proces și să ne întărească relația”, a spus Jasmine.

„Acum, după ce Otis s-a născut și e bine, ne simțim ca o adevărată familie. Dacă ar fi să repetăm procedura, n-am schimba nimic”, au mai declarat cele două.

Experții în sarcini artificiale au vorbit despre conceptul de „sarcină comună” din urmă cu opt ani, iar principiul e simplu. Una dintre partenere contribuie cu „oul” care este inseminat, iar cealaltă poartă sarcina.

Până acum, circa 100 de copii au fost născuți după ce au fost purtați în pântece de două mame.

Citeşte şi:

VIDEO | Trudeau, Macron și Boris Johnson, surprinși în timp ce par că râd pe seama lui Trump

Mama copilului mort la Pecineaga, filmată de un localnic în timp ce dansează

Liderul sindicatelor din penitenciare, despre abrogarea recursului compensatoriu: „CEDO nu ne-a cerut să lăsăm infractorii pe stradă, ci să le oferim condiții”