MENIU CAUTĂ
17 Mai. 2018 19:35

Lia Olguța Vasilescu a comparat plângerea lui Orban cu tragedia de la Colectiv: „La ce vor mai da foc ca să preia guvernarea?”

Distribuie

Lia Olguța Vasilescu a comparat plângerea lui Orban cu tragedia de la Colectiv. Ministrul Muncii l-a acuzat, joi, că președintele Klaus Iohannis că vrea „să dea jos o guvernare legitimă aleasă de majoritatea românilor”.

„La ce vor mai da foc ca să preia guvernarea?', a spus, joi Lia Olguța Vasilescu, făcând o asemănare nefericită între plângerea penală depusă de Ludovic Orban și incendiul din Colectiv, din 2015, tragedie în urma căreia premierul Victor Ponta a demisionat din fruntea Guvernului.

„Cum să văd acest atac de un penibil absolut. Cum a fost şi acuzaţia de terorism la adresa lui Sevil Shhaideh. Nu e mare diferenţă. După ameninţarea lui Iohannis de acum trei zile la adresa premierului, iată că ies la iveală servanţii preşedintelui. Întrebarea pe care mi-o pun acum că plângerea penală e depusă este la ce mai vor să dea foc ca să preia guvernarea. (…) Asistăm la un mod de operare care a fost aplicat şi în 2015 când a fost demis Ponta. Şi în 2015, şi acum, preşedintele Iohannis doreşte să dea jos o guvernare legitimă aleasă de majoritatea românilor, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, potrivit adevarul.ro.

Declarația ministrului Muncii a fost criticată de Eugen Iancu, tatăl lui Alex Iancu, una din victimele incendiului din Colectiv.

„De tragedia din Colectiv v-ati folosit toți, din toate partidele. Stiți ce nu ați făcut nici unii? Nu ați adus un omagiu, o alinare familiilor celor decedați, o schimbare in comportament, o modificare de lege, o garanție în plus că viața noastră contează. Știți ce nu a-ți făcut nici unii? Nu v-ați arătat interesul față de mersul anchetelor, față de incapacitatea justiției din România de a afla cauzele și vinovații. Și știți de ce? Pentru că toți proveniți din aceleași structuri, pentru că toți aveți același scop; puterea, banul. Pentru că in toată agitația asta, nu viața noastră, a cetățenilor, contează, ci doar bunăstarea voastră, a lichelelor care distrugeti tot pentru bătălia voastră. A voastră, niciodată a noastră. Să te trezești introducând in cocina voastră de animale politice impuțite, tragedia noastră, viețile distruse a unor tineri nevinovați, doar pentru că tu crezi că ești peste tot și în orice moment, in mahalaua din care îți tragi seva , este garanția faptului că suntem o țară fără șanse, o țară fără viitor', a scris Eugen Iancu, pe Facebook. 

Ludovic Orban a depus joi o plângere penală la Parchetul General, în cazul mutării Ambasadei României din Israel. Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea sunt vizați pentru înaltă trădare și divulgarea de informații secrete. În document, președintele PNL se referă la scandalul legat de semnarea Memorrandumului privind mutarea Ambasadei României din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim.

Se cere, astfel, să se verifice circumstanțele semnării Memorandumului, din perspectiva a trei puncte: nerespectarea secretului de stat, adică divulgarea de informații nepublice, uzurparea de funcție oficială și refuzul de a furniza informații către președintele Klaus Iohannis.

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, spune despre sesizarea depusă la Parchetul General de Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă că este o prostie.

Parchetul General a declinat în favoarea DIICOT soluționarea plângerii lui Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă, din cauza competenței de soluționare. Mai precis, conform unor surse judiciare, procurorii de la PÎCCJ au stabilit că acuzația de înaltă trădare invocată de Orban în plângere ar trebui soluționată de DIICOT, cel mai probabil în colaborare cu SRI.


ANALIZĂ/ Plângerea lui Orban a băgat PSD în criză. Care este adevărata miză pentru Guvern

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii