Mergi direct la conținut »
Luare de ostatici Bangladesh| Mai mulți italieni se numără printre victimele atacului armat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Luare de ostatici Bangladesh| Mai mulți italieni se numără printre victimele atacului armat

Luare de ostatici Bangladesh| Mai mulți italieni se numără printre victimele atacului armat

Mai mulți italieni se numără printre victimele atacului din capitala Bangladeshului, Dacca. Premierul italian Matteo Renzi a făcut această declarație, însă a refuzat să precizeze despre câte persoane este vorba, înainte ca familiile acestora să fie anunțate, transmite AP. Ulterior, ministrul italian de externe a afirmat că este vorba despre nouă italieni.

„Am urmărit evenimentele toată noaptea, sperând la alt deznodământ”, a declarat Renzi. Premierul italian a afirmat că un avion guvernamental se află în zbor către Dacca.

Ministrul italian de externe, Paolo Gentiloni, a anunțat că nouă italieni, patru bărbați și cinci femei, au fost uciși în atac. Ministerul a publicat o listă cu numele celor nouă victime, adăugând că familiile acestora au fost anunțate. Persoana dispărută se afla în restaurant în momentul atacului, însă nu a fost identificată printre cele 20 de victime, a explicat Gentiloni.

Vineri seară, mai mulți indivizi înarmați au deschis focul cu arme automate și au luat ostatici într-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului. Atacul a fost revendicat de Statul Islamic.

Citește și: Bilanțul crizei ostaticilor din Bangladesh: 20 de civili, toți străini, și șase teroriști au fost uciși

Close
Închide
  Close