De Valentina Postelnicu,

„Am făcut o analiză a situaţiei spaţiilor în fiecare judeţ pentru carantină instituţionalizată. Am stabilit modul de deplasare al persoanelor care vin din Italia, pe coloane care sunt însoţite de maşini de poliţie şi care merg pe trasee, se face triaj în fiecare judeţ, persoanele sunt deplasate la spaţiile de cazare pentru carabtina instituţionalizată, care sunt puse la dispoziţie de comitetele judeţene de situaţii de urgenţă”, a spus premierul, după şedinţă, potrivit Digi24.

Premierul a precizat că aglomeraţia s-a produs din cauza completării formularelor, pentru că timpul de trecere a frontierei este un pic mai mare.

„Deşi ştiţi că sunt inventivi şi au venit şi prin Giurgiu, am recomandat şi prefecţilor care nu sunt la graniţa de vest – Caraş Severin, Mehedinţi… Există ca posibilă rută şi ruta prin Bulgaria, Vidin – Calafat. Şi acolo o să existe aceeaşi mobilizare a poliţiei de frontieră şi a DSP, astfel încât să putem să canalizăm fluxurile de cetăţeni care vin”, a mai spus Orban despre românii care încearcă să vină în ţară, din Italia.

Şeful Executivului a mai afirmat că există o tendinţă de scădere a cetăţenilor români care vin din Italia.

„Din cauza faptului că Italia e în carantină, e mai greu de plecat, nu mai sunt posibile”, a mai spus el.

Sute de maşini, autocare şi TIR-uri aşteptau să intre în România prin Vama Nădlac, marți noapte, potrivit imaginilor video de pe site-ul live.politiadefrontiera.ro, site care a „picat” temporar, după ora 22:10.

Timpii de așteptare au fost mai mari decât de obicei, iar explicațiile autorităților au fost contradictorii.

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei
GSP.RO

A murit Roxana Diaconu. FRF anunță dispariția avocatei

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente
HOROSCOP

Horoscop 25 mai 2020. Fecioarele renunță la anumite aranjamente