MENIU CAUTĂ
26 Sep. 2015 17:22

Luptăm, mâncăm şi mâţe alintăm

Distribuie

Pastrama şi mustul sunt la putere

Bogăţia toamnei e redată fidel în Parcul Lumea Copiilor, unde se desfăşoară “Zilele Recoltei” şi unde tarabele gem sub greutatea produselor expuse. Cele mai cerute sunt, ca-n fiecare an, pastrama şi mustul - care curge repede din butoaie în sticlele şi paharele vizitatorilor însetaţi. Ce mai găsiţi, dacă vă bate gândul să daţi o fugă acolo, ca să mâncaţi ceva bun sau să vă pregătiţi cămara pentru iarnă: brânzeturi tradiţionale, zacuscă direct de la producători, conserve şi dulceţuri preparate după reţete inedite, dar şi o multitudine de soiuri de dovleci - că tot e sezonul lor - şi multe, multe tărtăcuţe cu care să vă împodobiţi casa!

Centrul Vechi, invadat de cavaleri şi domniţe

În Centrul Vechi al Bucureştiului, mai exact la Muzeul Curtea Veche, se desfăşoară în acest weekend Festivalul medieval. Acolo, domni şi domniţe învie atmosfera de acum câteva sute de ani, iar cavaleri şi arcaşi iscusiţi pun în scenă lupte demonstrative cu arme specifice perioadei secolului al XV-lea. Dacă aveţi copii, nu-i lăsaţi acasă! Organizatorii au pregătit pentru cei mici ateliere de arhitectură medievală şi cursuri de iniţiere în taina armelor vechi.

Uriaşul ăsta costă 600 de euro!

La Romexpo, iubitorii de pisici îşi pot administra o supradoză de frumuseţe şi drăgălăşenie, peste 200 de Persane, Norvegiene de pădure sau Birmaneze fiind aduse de stăpânii lor la ”SofistiCAT”. Cine vrea să plece însă acasă cu un exemplar cu pedigree trebuie să se prezinte cu portofelul plin la expoziţie. O pisică din rasa Maine Coon sau o Bengaleză costă 600 de euro, iar exoticul Sphynx, care nu are blană şi este recomandat celor cu alergii, e 700 de euro. Expoziţia este deschisă între orele 10.00 şi 18.00. Biletul costă 10 lei, dar pensionarii au reducere 50%, iar copiii intră gratis.

Comentarii