MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Mărturia medicului bătut într-o clinică din Galați: „Nu mai suntem o societate normală, nu ne vom mai face bine niciodată”

Distribuie

Medicul ginecolog Costache Botezatu a postat, pe contul său de Facebook, înregistrarea momentului în care a fost agresat, pe 20 februarie, de un bărbat pe holurile spitalului din Galați unde lucrează. După un timp, bărbatul în vârstă de 68 de ani a șters postarea de pe rețeaua de socializare pentru că mulți dintre cei care au comentat incidentul l-au jignit pe el, apărându-l pe agresor.

Medicul Costache Botezatu a explicat pe Facebook de ce a ales să șteargă imaginile cu agresiunile la care a fost supus, potrivit Adevărul.

„Cu tristeţe am constatat un fapt pe care doresc să vi-l împărtăşesc. Nu mai suntem o societate normală, nu ne vom mai face bine niciodată. Ţara asta se transformă încet-încet într-un pustiu intelectual, într-o hazna în care numărul analfabeţilor, agramaţilor, golanilor, curvelor, violatorilor, traficanţilor de droguri şi carne vie, tâlharilor şi hoţilor cu sau fără gulere albe, a sfertodocţilor şi a pegrei nu numai că nu scade ci creşte în proporţie geometrică!

Am decis să închid postarea clipului agresiunii a cărei victima am fost. Vă rog să mă credeţi că m-am îngrozit de comentariile primite. Din peste 2.000 de comentarii cel puţin 2/3 conţin acuzaţii la adresa medicilor! Ar fi fost şi pentru voi interesant să vedeţi cum suntem priviţi şi ce ni se doreşte – puşcărie, mutilare, moarte. România mai este o ţara normală?”, a scris medicul.

După ce incidentul a ajuns public, agresorul, un tânăr de 23 de ani care pe Facebook se autointitulează „Cristi Spaidăr” a declarat că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat și că a reacționat violent după ce medicul l-ar fi înjurat.

IPJ Galați a deschis dosar penal pentru lovire și alte violențe, în urma plângerii depuse de doctor. De asemenea,agresorul a fost amendat cu 1.500 de lei pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Atenţie, imagini cu puternic impact emoţional! 

Foto: Facebook


Medicilor de la Spitalul Fundeni li se cere să semneze un „Angajament anti-mită”!


 

 

Comentarii