trebuie sa parcurga distante prea mari, afirma Associated Press. Multe din masinile inscrise in competitie functioneaza cu apa. Altele folosesc drept combustibil otet sau chiar praf de copt. E cazul unui vechicul creat de Ryan McLendon si echipa sa de la Universitatea West Virginia, care merge cu combustibil aflat in cantitati suficiente: otet si praf de copt. Creatorii au declarat modest: „Nu am vrut sa ne laudam cu creatia noastra, ci am vrut sa demonstram ca se pot construi motoare ce pot functiona si pe alt combustibil in afara de benzina sau motorina”. Autovehiculul care parcurge cea mai mare distanta castiga un premiu de 2.000 dolari.
„Motivul pentru care organizam acest concurs este acela de a da studentilor prilejul a de construi motoare bazate pe o reactie chimica”, a declarat Dave Dixon, seful comisiei care organizeaza competitia.
De multe ori, de la astfel de concursuri marii producatori de masini aleg viitorii ingineri care sa construiasca motoare cu propulsie neconventionala. „Chem-E-Car” i-a entuziasmat pe reprezentantii companiei Chrysler si chiar pe inginerii din armata americana. Echipa care a creat acest motor revolutionar a primit deja contracte de la armata americana pentru crearea unui propulsor care sa functioneze cu hidrogen.
Cel mai mare producator de automobile din lume, General Motors, deja s-a interesat de proiectul unei studente de la Institutul Politehnic Resselaers, din statul New York. Vehiculul creat de Jennifer Weiser functioneaza cu hidrogenul pe care il extrage din apa.