Mergi direct la conținut »
Medicii de familie din Olt își vând pacienții. Cât cer pe bolnavii dintr-un sat întreg
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Medicii de familie din Olt își vând pacienții. Cât cer pe bolnavii dintr-un sat întreg

Medicii de familie din Olt își vând pacienții. Cât cer pe bolnavii dintr-un sat întreg

Mai mulți medici de familie din Olt își vând pacienții pe sume care trec de 13.000 de euro. Practica este legală, atât timp cât medicul își vinde toată afacerea, cu tot cu bolnavi. Pacienții vor ajunge pe lista medicului cumpărător dar pot decide dacă vor sau nu să rămână. Cel puțin teoretic însă, pentru că în localitățile mici, rar găsești câte doi medici în același loc.

De Mihai Niculescu,

Un medic din Craiova care deține un cabinet medical în Olt, la Vulpeni, și-a anunțat public intenția de a vinde afacerea, cu tot cu lista de pacienți. Doctora Cristina Daniela Drondoe cere pe activitatea pe care o desfășura în Vulpeni, inclusiv pe lista sa de pacienți, 13.250 de euro, potrivit olt-alert.ro.

Cabinet medic de familie Drondoe Cristina Daniela, cu sediul în Craiova, Bariera Vâlcii, nr. 6, județul Dolj, punct de lucru situat în comuna Vulpeni, județul Olt, în conformitate cu prevederile art 12, din Ordinul numărul 1322/02.11.2006, emis de MS, anunță intenția de vânzare a praxisului cabinetul lui Medic de Familie Drondoe Cristina Daniela, punct de lucru în comuna Vulpeni, județul Olt, ce își desfășoară activitatea în spațiul ce face obiectul contractului de concesiune nr. 1944/24.04.2017, având suprafața totală de 31 metri pătrați, compusă din o sală de consultații-cabinet medical, cu suprafață de 16 mp, o sală de tratament, cu suprafața de 15 mp și utilizarea de spații comune în cotă de 1/2 din suprafața de 42 mp, compusă din hol (sală de așteptare) – 21mp cameră de sterilizare – 11 mp11 mp, debara+toaletă-10 mp.

Această adresă constituie notificare privind intenția de vânzare a praxisului (lista pacienți+ cedare drept de folosință spațiu) la prețul de 13.250 euro, în formate cu prevederile legale aplicabile”, se arată în anunțul doctoriței din Craiova.

Anunțuri similare au fost postate pe site-ul Colegiului Medicilor Olt și de alți medici de familie, unii dintre ei motivându-și opțiunea. De pildă, doctora Adriana Elena Geapănă, care deține un cabinet medical în localitatea în Vișina Nouă, cesionează/vinde afacerea pentru că, spune ea, va ocupa, din vară, un post de medic în cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Olt.

Dr. Alina Nistor, care are un cabinet în comuna Dăneasa, sat Berindei, și-a anunțat intenția de a cesiona praxisul începând cu data de 1 iunie 2019.

Un alt medic, Alina Iulia Iordache, anunță că își vinde practica desfășurată în Balș întrucât va începe activitatea la o instituție din Craiova.


Citește și: Un alt șofer Uber, reclamat la Poliție! „Ne-a înjurat, ne-a scuipat și ne-a pulverizat spray lacrimogen în ochi”


 

 
 
Close
Close
Închide