Mergi direct la conținut »
Un alt șofer Uber, reclamat la Poliție! „Ne-a înjurat, ne-a scuipat și ne-a pulverizat spray lacrimogen în ochi”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Un alt șofer Uber, reclamat la Poliție! „Ne-a înjurat, ne-a scuipat și ne-a pulverizat spray lacrimogen în ochi”

Un alt șofer Uber, reclamat la Poliție! „Ne-a înjurat, ne-a scuipat și ne-a pulverizat spray lacrimogen în ochi”

După cazul elevei de 17 ani din București, căreia un șofer Uber i-a vorbit despre viol și i-a propus să-i dea droguri, un alt șofer al companiei de ridesharing a fost reclamat la Poliție, pentru agresiune.

De Cristina Radu,

Cei doi tineri care au solicitat cursa susțin că au fost înjurați, scuipați, apoi șoferul le-a pulverizat spray lacrimogen în față. Poliția Capitalei a deschis dosar penal pentru loviri și alte violențe.

Tinerii, un băiat și o fată de 18 ani, au solicitat o cursă Uber în zona Vitan, într-o sâmbătă seară.

Ei spun că, încă de când au urcat, șoferul părea nervos și s-a arătat deranjat de faptul că unul dintre ei ar fi trântit prea tare portiera mașinii.

„Apoi ne-a luat la mișto, a spus că data viitoare vine cu un tractor. S-a luat de noi că fumăm țigară electronică în mașină, dar noi nu făceam asta, noi nu suntem fumători, nici de țigări normale, nici de țigări electronice. La un moment dat, a reglat oglinzile retrovizoare ca să ne vadă mai bine pe bancheta din spate. Tot drumul s-a uitat în oglinzi la noi”, a povestit tânăra pentru Libertatea.

Fata care susține că ea și prietenul ei au fost agresați are 18 ani

Șoferul i-a înjurat, i-a scuipat și le-a dat cu spray lacrimogen în față

La final, cei doi au plătit cursa, care făcea în jur de 10 lei, și au coborât rapid din mașină.

Inițial, șoferul a rămas în vehicul, spune fata. A început să-i înjure și, deși tinerii nu au reacționat în nici un fel, ci doar voiau să se îndepărteze mai repede de mașină, bărbatul a coborât după ei. „Ne-a înjurat, ne-a scuipat și ne-a pulverizat spray lacrimogen în ochi”.

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă
Recomandări

Rezultate oficiale parțiale BEC după numărarea a 99% din voturi. Ce procent are Viorica Dăncilă

S-au ales cu pete roșii pe față și pe gât, cu usturime puternică și dureri de ochi.

Urmele lăsate de spray-ul lacrimogen

S-au dus la Poliție să depună plângere și au fost chemați a doua zi

Tinerii le-au povestit părinților ce s-a întâmplat și s-au dus în aceeași seară la Secția 11 Poliție. Era în jur de ora 21.00 când au ajuns în fața polițiștilor, care le-au spus însă să se întoarcă după șase ore sau a doua zi, pentru că au un caz de viol de care se ocupă.

Poliția Capitalei confirmă că tinerilor li s-a spus că, dacă nu vor să aștepte, să vină mai târziu, pentru că echipa operativă este la un alt caz.

Așa că s-au întors în dimineața următoare și au depus plângerea.

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis
Recomandări

Cele 10 județe în care Viorica Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis

Uber: „Siguranța pasagerilor și a șoferilor este prioritatea noastră”

Contactați de Libertatea pentru un punct de vedere, reprezentanții Uber nu au vrut să ofere multe informații, invocând politica de confidențialitate a companiei. Ei au transmis doar că țin legătura atât cu pasagerii agresați, cât și cu șoferul în cauză și că vor lua măsuri, dacă se impun.

„Siguranța pasagerilor și a șoferilor noștri este prioritatea noastră și tratăm toate plângerile cu multă seriozitate. Investigăm acest incident, suntem în legătură atât cu pasagerul, cât și cu șoferul și vom lua toate măsurile care se impun”, este poziția oficială a companiei de ridesharing, transmisă ziarului.

În astfel de cazuri, spun reprezentanții Uber, contul șoferului poate fi dezactivat temporar, iar dacă este găsit vinovat la finalul anchetei, contul este dezactivat definitiv.


Citește și: 

Reacția Uber în cazul adolescentei din București care a reclamat la poliție că un șofer a agresat-o verbal: „Avem toleranță zero la astfel de cazuri”

Close
Închide
  Close