Mergi direct la conținut »
Mesajele celor care au asistat la Parada de Ziua Naţională: Să nu mai plece românii din ţară, să nu mai fim dezbinaţi şi să se schimbe clasa politică
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Mesajele celor care au asistat la Parada de Ziua Naţională: Să nu mai plece românii din ţară, să nu mai fim dezbinaţi şi să se schimbe clasa politică

Mesajele celor care au asistat la Parada de Ziua Naţională: Să nu mai plece românii din ţară, să nu mai fim dezbinaţi şi să se schimbe clasa politică

Mii de bucureşteni şi români din alte localităţi au asistat, sâmbătă, pe Ziua Naţională a României, la parada militară de la Arcul de Triumf. Îmbrăcaţi gros, pentru a face faţă temperaturilor cu minus, românii s-au bucurat de defilarea militarilor şi a avioanelor. Şi-au pictat steagul tricolor pe feţe şi au fluturat steguleţe.

Reporterul LIBERTATEA Andreea Anchip i-a întrebat ce simt în această zi de sărbătoare, la împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire.

„Este un moment emoţionant. Emoţii, lacrimi bucurie în acelaşi timp. Să trăim mai bine, să fim uniţi”, a spus o bucureşteancă, care a mărturisit că este prima dată când participă la o astfel de paradă. Ea a spus că, deşi este frig, nu simte gerul. „Astăzi trecem peste orice moment”, a spus ea.

Un copil a mărturisit că a venit cu mătuşa sa la parada din centrul Capitalei şi că este prima dată când merge la o astfel de ceremonie.

O tânără s-a declarat emoţionată şi şi-a explimat speranţa că românii vor învăţa ceva din această zi specială.

Aceeaşi credinţă cu care au luptat strămoşii să o avem şi noi. Să avem curajul să ne susţinem ideile în legătură cu ţara noastră şi să le apărăm cu preţul vieţii. Doresc să rămân aici, în ţară, pentru că eu cred că avem un viitor. Dacă dorim să rămânem în România, vom rămâne„, a spus o tânără, care a venit la paradă împreună cu fratele şi cu tatăl ei.

Ea a mai spus că este al patrulea an consecutiv când participă la Paradă, pentru că, pentru ea, este „un moment istoric”.

Un grup de copii a cântat pentru LIBERTATEA „Deşteaptă-te Române”, imnul naţional al României. Ei au spus că momentul care le place cel mai mult este acela când trec avioanele şi lasă în urma lor culorile tricolorului.

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui.  Gestul care i-a salvat viața
Recomandări

Un cioban de 19 ani s-a întâlnit cu o ursoaică cu doi pui. Gestul care i-a salvat viața

„Să fie buni şi politicoşi şi să nu mai fie răi şi să arunce gunoaie şi să polueze natura”, a mai spus un copil.

Întrebată de ce îi place de ţara noastră, o fetiţă a răspuns: „Îmi plac munţii, marea, totul este perfect în România. Este foarte frumos în România”.

Întrebat cum vede faptul că românii pleacă din ţară, un băiat a spus: „Ar trebui să nu plece, pentru că s-au născut aici şi nu ar trebui să plece. Chiar dacă noi nu avem o şcoală foarte bună, ar trebui să stea aici”, a spus el.

Întrebată dacă îi place de ţara noastră, o altă tânără a răspuns: „Da şi nu”, arătând că ar dori să se schimbe clasa politică.

Se împlinesc 100 de ani de Marea Unire de la Alba-Iulia. Sărbătorim Centenarul României Mari! O zi de sărbătoare pentru românii de pretutindeni. 1 Decembrie 1918 a fost momentul în care națiunea română şi-a împlinit visul cel mare: unitate, libertate, demnitate. La Arcul de Triumf este organizată, ca în fiecare an, o paradă militară spectaculoasă, iar Libertatea transmite LIVE parada militară de 1 Decembrie.

 

Close
Închide
  Close