De Mihai Toma,

  • 8 medici din cadrul secției de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Drobeta Tr. Severin au transmis luni un memorandum către conducerea unității medicale și către Direcția de Sănătate Publică Mehedinți prin care avertizează asupra pericolului transmiterii comunitare a coronavirusului în cadrul unității medicale din cauza lipsei de proceduri.
  • Doctorii susțin că netestarea tuturor pacienților cu insuficiență respiratorie acută cu semne clinice și paraclinice sugestive la care medicul curant ridică suspiciunea de infecție COVID 19 duce ”la situația dezastruoasă de a nu manageria corect cazurile pacienților ajunși în ATI”.

În momentele delicate provocate de criza coronavirusului, doctorii din secția ATI de la Spitalul Județean au formulat un memorandum, document care se află și în posesia ziarului.

”Risc mare de contaminare a întregului personal și a celorlalți pacienți din secție”

”Acest management deficitar la care ne obligați acum implică:

  • nediagnosticarea corectă a cazului (lipsa agentului etiologic);
  • neaplicarea unei terapii corecte;
  • risc mare de contaminare a întregului personal și a celorlalți pacienți din secție și răspândirea infecției în rândul celorlalte specialități medicale cu care venim în contact”, acuză semnatarii.

Documentul este semnat de Rodica Cilibia, șef Secție, și de ceilalți șapte doctori din secția ATI, compartiment al SJ Drobeta Tr. Severin care are 50 de paturi.

Medicii precizează că ”diagnosticul etiologic de excludere COVID19 (testare) trebuie făcut în unitățile UPU, de unde cazul nu trebuie să intre în secțiile spitalelor decât după exduderea infecției cu coronavirus. Unitățile UPU au posibilitatea de izolare și, eventual, de ventilare mecanică a pacienților cu insuficiență respiratorie acută pâna la stabilirea diagnosticului etiologic”.

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”
Recomandări

Cu 40 de cazuri COVID la personal, managerul Spitalului Universitar spune că ”șefii de secție nu se înțeleg unii cu alții” și a decis ”imixtiune militară”

 

Medic de la maternitate: ”Intervențiile se fac la risc”

Situația e la fel de dificilă și la secția de maternitate, unde, susțin medicii, sunt foarte multe mămici internate pentru naștere venite din afara României, ”iar intervențiile se fac la risc!”

Nu avem posibilitatea să testăm pacientele. Știm că au venit din Franța, Germania, Spania, dar cu toate că venim și la suplimentare de gardă, gratuit, noaptea, nu putem testa pacientele fiindcă nu avem amărâte de teste pentru coronavirus!

Cadru medical:

”Avem mămici care vin din zonele galbene, ni se spune că nu au simptomatologie de coronavirus, dar pot fi doar purtători de virus. Trebuie schimbată definiția acestor simptome. O mămică care vine din Occident poate fi o bombă cu coronavirus, poate îmbolnăvi toată maternitatea. Vă rugăm faceți ceva să putem testa pacientele înainte să luăm contact cu ele!”, a afirmat un alt medic într-o declarație oferită lui Alin Ghiciulescu, ziarist care deține platforma Observ tot.

Interviu cu infirmiera care s-a enervat după ce Arafat a spus la Antena 3 că nu au nevoie de echipament: ”Afirmația lui Raed Arafat e de o inconștiență pură”
Recomandări

Interviu cu infirmiera care s-a enervat după ce Arafat a spus la Antena 3 că nu au nevoie de echipament: ”Afirmația lui Raed Arafat e de o inconștiență pură”

 

Cadrele medicale sunt pe punctul de a refuza să mai intre la intervenții medicale cu aceste persoane netestate de coronavirus: ”Noi suntem fără apărare”.

Șeful Colegiului Medicilor: ”Durează până vine aparatul de testare. Criteriile de testare sunt la DSP, noi n-avem nici o putere”

Libertatea l-a contactat pe dr. Radu Iman, președintele Colegiului Medicilor Mehedinți și șeful secției de Chirurgie de la Spitalul Județean din Drobeta.

”Consiliul Județean a alocat bani pentru achiziționarea unui aparat de testare, s-a și comandat aparatul, dar durează pâna la sosirea lui, deoarece vine din import”, a spus medicul.

”Deocamdată testările le efectueaza exclusiv DSP, iar criteriile după care se decide testarea sunt concepute tot de la centru, cred că de la minister. Nici managerul și nici medicii terapeuți nu au are nici o putere în a decide”, a mai spus Iman.

6 pacienți pozitivi și un deces la centrul de dializă Fresenius din Ialomița. Autoritățile nu au anunțat nimic până acum
Recomandări

6 pacienți pozitivi și un deces la centrul de dializă Fresenius din Ialomița. Autoritățile nu au anunțat nimic până acum

 

Deocamdată, nu intrăm în operaţie decât cu urgenţele majore. Gradul de expunere e mare, nu numai la noi, ci în toată ţara. Se întârzie cu apariţia acestor teste. România n-a fost pregătită în momentul în care a izbucnit această pandemie.

Radu Iman, chirurg SJ Drobeta Tr. Severin:

Spitalul aparține de CJ Mehedinți, iar managerul ește fostul șef de cabinet al președintelui Consiliului Județean

Spitalul Județean este subordonat CJ Mehedinți și este manageriat din octombrie 2019 de Ionuț Șerban, fost șef de cabinet al șefului Consiliului Județean, Aladin Georgescu.

Aladin Georgescu

În momentul numirii lui Șerban, deputatul PNL de Mehedinți, Virgil Popescu, actual ministrul al economiei, declara în presa locală:

Și-au trecut Spitalul Județean pe partid! Directorul medical este Delia Mazilu, soția senatorului PSD Liviu Mazilu, director administrativ este Ioan Mihart, angajat tot la cabinetul său, iar director economic este fiica unui consilier județean PSD.

Virgil Popescu:

Președintele Consiliului Județean, Aladin Georgescu, a precizat că ”în aproximativ trei săptămâni, testarea pentru depistarea infecțiilor cu Coronavirus vor fi posibile și în județul Mehedinți”.

Sumele de bani necesare achiziției de aparatură medicală vitală în lupta împotriva acestui virus au fost deja alocate de la bugetul Consiliului Județean: sistemul Real Time PCR pentru diagnosticare și aparate pentru ventilație mecanică.

Problema generală este găsirea furnizorilor pentru că necesarul este foarte mare la nivelul întregii ţări şi nu numai. Am luat deja legătura cu mai mulţi furnizori şi sper să avem OK-ul că ne vor putea livra aceste aparate.

Aladin Georgescu, pentru news-mehedinţi.ro:

Libertatea a încercat azi să contacteze conducerea spitalului, DSP Mehedinți și conducerea CJ, însă nu am primit nici un răspuns până la redactarea acestui text.

Citeşte şi:

Un român suspect de coronavirus a transmis live din ambulanță: Dacă nu stați înăuntru, o să muriți

Românii care primesc îngrijiri medicale acasă riscă să rămână fără alternative. Furnizori: “N-avem de niciunele. Ce-am avut, am folosit și am tras de ele de parcă ar fi fost elastic”

COVID-19 la Spitalul de Arși. Deși venise de la UPU Suceava, ”bolnavul a fost testat abia după 4 zile, că n-a vrut DSP”, spun medicii

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur