Tudose a primit la Palatul Victoria o importantă delegație oficială din Republica Populară Chineză, condusă de Liu Yunshan, un înalt demnitar chinez.
Citește și: Un nou caz de malpraxis? A murit după ce l-au tratat pentru constipație și a făcut atac cerebral
Premnierul spune că a discutat cu delegația chineză despre oportunitățile pe care le au investitorii străini în țara noastră și despre avantajele pe care le oferă statul acestora. ”Avem în România oportunități de investiții și un mediu de afaceri prietenos și predictibil. Avem toate elementele necesare pentru un schimb mai activ între țările noastre, în domeniul comercial, al energiei, infrastructurii și al producției. Potențialul de investiții al Chinei este impresionant. Suntem încântați să beneficiem de experiența Chinei în domeniul transporturilor și să atragem investiții care să producă în România pentru piața chineză, dar și pentru cea din Uniunea Europeană”, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose.
El a adăugat că în urma discuțiilor a rezultat că există perspective concrete de colaborare cu China pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. De asemenea, s-a despre posibilitatea înființării unei curse aeriene directe București-Beijing și potențialul portului Constanța de a funcționa ca hub comercial important între Asia și Europa.
Înaltul oficial chinez care a condus delegația a spus că pentru următorii 5 ani, China preconizează că va importa produse în valoare de 8.000 miliarde de dolari și își propune să investească peste hotare 750 miliarde de dolari.
La întâlnire au participat și viceprim-ministrul Ion Ciolacu, viceprim-ministrul, ministrul dezvoltării regionale, administrației publice și fondurilor europene, Sevil Shhaideh, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, ministrul Economiei, Mihai Fifor, ministrul Energiei, Toma Petcu, și ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Ilan Laufer.
Citește și: EXCLUSIV. Autobuzele din Constanța fac tramvaiele din București să pară limuzine. Despre veselia unora, disperarea altora și știința de a fi nesimțit