Îl voi decora pe bravul nostru soldat căzut la datorie cu Ordinul Național «Steaua României».

Klaus Iohannis, președintele României

Președintele a precizat că este alături de familia îndoliată a militarului

Le suntem recunoscători militarilor noștri aflați în Afganistan și în alte teatre de operații care, cu prețul vieții, își fac datoria, alături de aliații și partenerii noștri.

Klaus Iohannis, președintele României

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că militarul român decedat în atentatul cu bombă de joi, din Kabul, este caporalul Ciprian Ștefan Polschi din Buzău.

Militarul român se afla la volanul unei mașini de serviciu în momentul în care o mașină capcană a explodat în zona unui punct de control din apropierea ambasadei SUA din Kabul.

„Caporalul cls. a III-a Ciprian Ștefan Polschi avea 38 de ani, era căsătorit și avea doi copii. Era angajat în M.Ap.N. din anul 2004 și se afla la a treia misiune în Afganistan”, transmite MApN.

Acesta va fi avansat în gradul de sublocotenent post-mortem, iar președintele României a semnat decretul pentru a-i oferi Ordinul Național „Steaua României”, pentru militari, cu însemn de război.

Militarul român a murit joi, în urma unei explozii a unei mașini-capcană, în Kabul, după ce o mașină-capcană. Cel puțin 10 persoane au murit și alte 42 au fost rănite.

Citeşte şi:

Iohannis: „Resping categoric propunerile pentru miniștrii interimari. Este obligația premierului să meargă de urgență în Parlament”

Român stabilit în Londra, despre ce se întâmplă acum în Marea Britanie: „E un sentiment de nesiguranță și la români, și la britanici. Unii dintre ei își fac provizii”

Cazul femeii răpite de pe stradă în Caracal. Cinci persoane au fost reținute