Mergi direct la conținut »
Ministrul German de Externe, la București: "Suntem îngrijorați că o dezbatere despre valori duce la polarizare și violențe"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Ministrul German de Externe, la București: "Suntem îngrijorați că o dezbatere despre valori duce la polarizare și violențe"

Ministrul German de Externe, la București: „Suntem îngrijorați că o dezbatere despre valori duce la polarizare și violențe”

Ministrul afacerilor externe al Republicii Federale Germania, Heiko Maas, invitat de onoare la Reuniunea Anuală a Diplomației, a făcut referire în discursul său la protestele de stradă de la București și la dezbaterile legate de reforma sistemului judiciar.

De Dragoș Sasu,

El a afirmat că Berlinul este îngrijorat că o dezbatere despre valori duce la polarizare și violențe. El a făcut apel la găsirea unui echilibru în ceea ce privește reforma sistemului judiciar și a oferit sprijinul experților germani. El a recomandat României să se folosească și de Comisia de la Veneția pentru identificarea unei căi de mijloc.

”Doresc să fiu deschis ca partener și prieten. Suntem îngrijorați de faptul că tocmai o confruntare despre valori duce de un an și jumătate în România la o polarizare a politicului și a societății. Nu discuția este cea care ne îngrijorează, pentru că discuțiile sunt indispensabile în democrații, ci mai degrabă duritatea disputei care a culminat chiar în confruntări violente. Sunt ferm convins că, referitor la reforma justiției în România, poate fi și a identifica o linie de compromis care ne poate uni și coagula”, a spus oficialul.

”Reforma Justiției trebuie să găsească un echilibru între combaterea criminalității și a corupției și respectarea drepturilor fundamentale”, a mai precizat Heiko Maas.

În discursul său, Heiko Maas a vorbit și despre rolul pe care ar trebui să-l aibă România în interiorul Uniunii Europene. ”Ne dorim ca România să aibă mai des curajul să fie auzită cu voce mai tare”, a spus ministrul federal de externe.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

Ministrul Maas a evidențiat și relațiile tot mai tensionate dintre Europa și America. Acesta a spus că SUA lasă se se înțeleagă că se retrag din rolul de garant al securității și a precizat că nu este de acord cu principiul ”cel mai puternic dictează”.

Ministrul de Externe al Germaniei a mai spus că este important ca Europa să dezvolte mai mult poltica de securitate și apărare, complementar cu NATO.

Germania este cel mai important partener economic al României și al treilea investitor.

 

Close
Închide
  Close