„În Bucureşti, de 20 de ani cel puţin, nu s-a luat nicio măsură prin care să se reducă poluarea, nici pe poluarea industrială, nici pe poluarea casnică, adică din încălzire rezidenţială. Sunt din ce în ce mai multe centrale termice individuale din cauza faptului că nu merge sistemul centralizat de încălzire”, a declarat ministrul mediului, Tanczos Barna, la Digi24, conform news.ro.
Noi am propus Primăriei să nu mai emită nicio autorizaţie de construire fără centrală comună, chiar şi la nivel de bloc, pentru că a scoate la fiecare apartament o centrală individuală duce poluarea la un nivel mai aproape de sol”.
Ministru mediului, Tanczos Barna
Peste 400.000 de persoane mor anual în Uniunea Europeană ca urmare a poluării aerului. Acesta este rezultatul unui raport prezentat la Copenhaga de Agenția Europeană de Mediu în toamna lui 2020, potrivit Deutsche Welle.
Cea mai gravă situație din UE este în România, unde fiecare al cincilea deces ar putea fi pus pe seama factorilor de mediu.
Bucureștiul se află de ani buni în topul celor mai poluate metropole europene. Anul trecut, Bucureștiul și încă două orașe din România, Cluj-Napoca și Brașov, ocupau primele poziții în top 5 cele mai poluate orașe din Europa din cauza traficului, Bucureștiul fiind pe locul 2, după Londra.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro