De Cristian Anton,

Medicul Călin Ciontu este doar unul dintre consilierii cu probleme penale despre care a scris și Libertatea.

Asemeni lui mai este și Mihaela Maria Constantin, anchetată într-un dosar la DNA pentru fapte de corupție la Casa de Sănătate.

Doctorul Ciontu a fost trimis în judecată pentru 66 de acte de luare de mită în dosarul operațiilor estetice de la Spitalul de Arși.

Medicii vizați în acest dosar sunt acuzați că pretindeau sume cuprinse între 450 și 3.400 de euro, în funcție de tipul intervenției, pentru operații estetice, iar banii erau împărțiți între membrii echipei operatorii.

Operații estetice pe banii statului

În cazul în care raportările erau validate, Casa de Asigurări de Sănătate din București deconta aproape 5.000 de lei pe operație. Potrivit rechizitoriului procurorilor, pacienții care doreau să facă astfel de operații estetice îi contactau pe medicii Spitalului de Arși în baza unor anunțuri postate pe internet sau la recomandarea altor pacienți care făcuseră operații similare la acest spital.

La rândul său, avocatul Gheorghe Coțofană a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, într-un dosar în care prejudiciul se ridică la 102.000 de euro.

În urma acestei condamnări, Gheorghe Coțofană a fost exclus din Baroul Arad, el contestând ulterior decizia de excludere în instanță.

Citeşte şi:

În timp ce Meleșcanu nega morții de la Timișoara, președintele Italiei a făcut un gest extraordinar prin care l-a înfruntat pe Ceaușescu!

Klaus Iohannis a depus jurământul pentru cel de-al doilea mandat: ”Bilanțul ultimilor 30 de ani nu este satisfăcător”

Octavian Andronic, fondatorul Libertatea: ”Numărul din 22 decembrie 1989 este prima atestare documentară a Revoluției”

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur