Mergi direct la conținut »
Momentul uimitor în care un far vechi de 120 de ani a fost mutat pentru a nu fi înghițit de mare Galerie foto
8imagini
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Momentul uimitor în care un far vechi de 120 de ani a fost mutat pentru a nu fi înghițit de mare

Momentul uimitor în care un far vechi de 120 de ani a fost mutat pentru a nu fi înghițit de mare

Timp de 120 de ani, Farul Rujberg Knude Fyr a stat pe o dună de nisip de pe coasta nordică a Danemarcei, dar eroziunea coastei provocată de vânturile Mării Nordului amenința structura cu prăbușirea în mare, scrie BBC.

De Andreea Radu,

O operațiune de recolare a farului care cântărește 700 de tone și are o înălțime de 23 de metri a avut loc marți, potrivit BBC.

După ce fundaţia farului a fost consolidată, clădirea a fost ridicată pe o platformă specială, amplasată pe şine, şi a fost transportată cu grijă la o distanţă mai mare de ţărm.

Constructorul local Kjeld Pedersen a povestit că totul a durat patru ore şi jumătate.

„Nu am putut merge mai repede de 12 metri pe oră pentru că aveau nevoie să calibreze sistemele hidraulice. Fiind în nisip, trebuia să ne asigurăm că farul merge bine pe cele două şine”, a explicat constructorul pentru BBC.

Farul a fost amplasat la o distanţă de 70 de metri de locul iniţial, ceea ce îi va oferi cel puţin 20 de ani în plus, scrie Agerpres.

Farul aflat în proprietatea Agenţiei Daneze pentru Natură este o destinaţie turistică populară atrăgând anual circa 250.000 de vizitatori.

Close
Închide
  Close