Mergi direct la conținut »
Nicușor Constantinescu, adus la DNA Constanța. „Este dosarul Tel Drum, şantaj pentru a face denunţ împotriva lui Dragnea” / VIDEO
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Nicușor Constantinescu, adus la DNA Constanța. „Este dosarul Tel Drum, şantaj pentru a face denunţ împotriva lui Dragnea” / VIDEO

Nicușor Constantinescu, adus la DNA Constanța. „Este dosarul Tel Drum, şantaj pentru a face denunţ împotriva lui Dragnea” / VIDEO

Nicușor Constantinescu a fost adus cu duba, luni dimineață, la sediul DNA Constanța. Fostul președinte al Consiliului Județean Constanța a declarat că este „șantaj pentru a face denunț împotriva domnului Dragnea”.

De Răzvan Mihalașcu,

UPDATE. Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța, este cercetat în trei noi dosare la DNA, cu privire la alocarea unor sume în mod ilegal către compania județeană de drumuri și poduri și către o firmă de publicitate. Procurorii DNA i-au adus la cunoștință acuzațiile și apoi le-au făcut publice. Constantinescu a fost adus cu duba de la Penitenciarul Poarta Albă, unde este încarcerat. La sediul Direcției Naționale Anticorupție, fostul președinte al CJ Constanța a spus că a fost chemat în dosarul Tel Drum și i-a acuzat pe anchetatori de abuz.

„În loc să fie cercetat domnul Bodean Andrei (procurorul DNA care i-a instrumentat cele mai multe dintre dosare – n.r.) pentru represiune nedreapta şi tortură, tot ce mi-a făcut mie în dosarele, zeci, pe care le-a instrumentat, sunt cercetat eu. Pentru că a aflat că este cercetat, alături de doamna Kovesi, la plângerile mele la Secţia pentru Investigarea Magistraţilor. Nu vedeţi că nu mă lasă ăştia să vorbesc?”, a spus Nicuşor Constantinescu la intrarea în sediul DNA, conform Mediafax.

Nicușor Constantinescu spune că a anunțat pe pagina sa de Facebook că este „suspect şi inculpat” în alte două dosare instrumentate de DNA.

„Sunt chemat de acelaşi procuror la DNA Constanţa în calitate de suspect şi inculpat în alte două dosare penale! Aştept presa care este interesată de aceste noi abuzuri!”, este mesajul postat de Nicuşor Constantinescu.

La ieșirea de la audieri de la DNA Constanța, Nicușor Constantinescu a spus că ar fi vorba despre dosarul „Tel Drum” și că ar fi fost șantajat să facă un denunț împotriva lui Liviu Dragnea.

„Este dosarul în care este vizată firma Tel Drum a domnului Dragnea. Este şantaj pentru a face denunţ împotriva domnului Dragnea, cel care deranjează poporul român”, a spus fostul președinte al CJ Constanța, înainte de a fi urcat înapoi în duba care l-a transportat la Penitenciarul Poarta Albă.

Nicuşor Constantinescu este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă unde execută, din 2016, o condamnare la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, primită în dosarul Centrului Militar Zonal.

În februarie 2019, fostul președinte al CJ Constanța a primit a doua condamnare definitivă, tot de cinci ani de închisoare, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa.

Nicușor Constantinescu, va avea de executat, în total, șapte ani și patru luni de închisoare. Pe 9 aprilie, magistrații Curții de Apel Constanța au decis să contopească cele două pedepse, de câte cinci ani de închisoare, în cazul lui Constantinescu. Fostul politician a executat deja trei ani de închisoare.

sursă foto și video: Ziua Constanța


Citește și:

Guvernul Dăncilă insistă cu nominalizarea lui Viorel Ştefan la Curtea Europeană de Conturi, o funcție cu un salariu brut de 22.000 de euro lunar, dar pentru care nu are experiență! Parlamentul European nu îl vrea


 

Close
Închide
  Close