Mergi direct la conținut »
VIDEO/ Noi dezvăluiri despre fosta Securitate. Mădălin Hodor prezintă listele secrete ale Brigăzii Antiemigrație
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > VIDEO/ Noi dezvăluiri despre fosta Securitate. Mădălin Hodor prezintă listele secrete ale Brigăzii Antiemigrație

VIDEO/ Noi dezvăluiri despre fosta Securitate. Mădălin Hodor prezintă listele secrete ale Brigăzii Antiemigrație

Istoricul CNSAS Mădălin Hodor face noi dezvăluiri despre activitatea Securității lui Nicolae Ceaușescu. Recent, acesta a prezentat liste cu numele unor personalități și mediul academic, cultura și mass-media care apar pe listele unei unități a securității care activa in străinătate. Dezvăluirile i-au atras o cercetare disciplinară la CNSAS și au dus la suspendarea calității de cercetător. 

De Dragoș Sasu,

Grupul de Dialog Social dezbate această situație, într-un eveniment numit „Deconspirarea Securității după 30 de ani”.

În luna martie, istoricul Mădălin Hodor, cercetător CNSAS, a publicat o listă a colaboratorilor Departamentului Securităţii Statului (DSS) care lucrau în cadrul Brigăzii Antiemigraţie și se ocupau de urmărirea românilor de peste hotare. Ioan Aurel Pop, noul președinte al Academiei Române, ziaristul Cornel Nistorescu și sociologul Dorel Abraham sunt doar câteva dintre numele unei lungi înșiruiri. Mădălin Hodor a spus, la interviurile Libertatea Live, că brigada Securităţii desfășura acțiuni de ,,destrămare a emigrației” și ,,făcea propagandă în străinătate pentru a-l credibiliza pe Ceaușescu”.

“De la CNSAS nu ne putem aștepta decât la ceea ce poate face legal. Funcționează în baza unei legi care a fost votată de genul acesta de oameni. De ei și de pionii lor politici. Ce să facă cu o lege care îl castrează, care nu îi permite să facă o deconspirare coerentă, eficientă, cu consecințe juridice? Pe mine m-a motivat faptul că aceste lucruri trebuie spuse. Eu nu vreau să intru în istorie ca omul care a văzut listele” , spunea Mădălin Hodor la Interviurile Libertatea.

Close
Închide
  Close