Mergi direct la conținut »
O femeie s-a trezit după ce doctorul nu a reușit să-i găsească bătaia inimii timp de trei zile
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > O femeie s-a trezit după ce doctorul nu a reușit să-i găsească bătaia inimii timp de trei zile

O femeie s-a trezit după ce doctorul nu a reușit să-i găsească bătaia inimii timp de trei zile

În noaptea de Revelion, tânăra de 26 de ani a fost adusă la spitalul First Affiliated Hospital of Xiamen University din China de către soțul ei. 

Tânăra era inconștientă și nu avea puls. Medicii au spus că femeia suferă de fibrilaţie ventriculară, dereglare gravă a ritmului cardiac caracterizată prin dispariţia oricărei con­tracţii organizate a ventriculelor, potrivit mirror.co.uk.

Pacienta a fost în cele din urmă diagnosticată cu miocardită acută, o inflamație a mușchiului inimii. O echipă de doctori i-au făcut compresii toracice timp de 20 de minute, înainte de a o pune pe tânără pe aparatele de susținere a vieții.

Două ore mai târziu, starea femeii a rămas la fel, ea fiind inconștientă, cu pupilele dilatate și fără semne vitale. Deși din punct de vedere clinic femeia era moartă, doctorii au refuzat să renunțe.

Unul dintre doctori a explicat că a considerat că boala s-a întâmplat mult prea rapid având în vedere că pacienta avea un istoric medical curat. Tânăra a fost mutată la unitatea de terapie intensivă a spitalului, iar specialiștii au folosit diferite metode pentru a încerca să-i regleze funcțiile fizice.

Miracolul s-a întâmplat după 72 de ore, când inima tinerei și-a reluat parțial funcția. Până pe data de 7 ianuarie, cordul femeii bătea făra ajutor. În prezent, ea se află într-o condiție stabilă, iar medicii o ajută să se refacă complet.


VIDEO/ Mărturisiri tulburătoare despre ultimele zile din viața lui Șerban Ionescu: ”Am putut comunica chiar și atunci când nu mai putea articula, ci doar gesticula”


 

Close
Închide
  Close