Mergi direct la conținut »
O firmă înființată de un român a furnizat tehnologia din spatele celui mai mare exercițiu NATO. Sebastian Cochinescu, fondatorul și directorul general SupplyBlockchain, lângă un elicopter militar
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie

O firmă înființată de un român a furnizat tehnologia din spatele celui mai mare exercițiu NATO

De Daniel Ionașcu,

O companie înființată de un român în SUA, numită SupplyBlockchain, a furnizat serviciile software în cadrul exercițiului ”Vigorous Warrior 19”, care a fost organizat la începutul lunii aprilie în România și a fost cel mai mare exercițiu de apărare organizat vreodată de către NATO.

Ad placeholder

„Vigorous Warrior 19” s-a desfășurat la Baza Militară Cincu în perioada 1 – 15 aprilie și a fost unul din primele proiecte la nivel mondial în care structurile militare NATO au folosit tehnologia blockchain prin soluțiile oferite de SupplyBlockchain.

În spatele Bitcoin

Tehnologia blockchain este cea care stă în spatele Bitcoin, cea mai celebră monedă digitală din lume. În esență, aceasta este o bază de date comună, în care o rețea de calculatoare poate opera și înregistra la comun toate modificările. În acest mod este ținută arhiva tranzacțiilor cu Bitcoin, iar oricine poate verifica în orice moment totul.

Compania SupplyBlockchain Inc. a fost înființată în anul 2018, în SUA, de către antreprenorul român Sebastian Cochinescu. Aceasta are drept clienți companii de transport, logistică și distribuție de marfă, iar în acest an dorește să se extindă.

Firma susține că tehnologia sa reduce pierderile clienților.

Premiat de Armată

În luna decembrie 2018, Sebastian Cochinescu a primit Emblema de Onoare a Statului Major al Apărării, câștigând premiul secțiunii „Creativitate pentru Securitate” cu proiectul SupplyBlockchain în cadrul PatriotFest – concurs organizat de MApN, MAI, SPP, STS, SRI și New Strategy Center.

„A fost o onoare să punem la dispoziția Armatei Române și a Centrului de Excelență Militară Medicală NATO soluția noastră adresată structurilor militare și de securitate națională, mai ales că suntem printre primele proiecte la nivel mondial în care tehnologia blockchain este folosită într-un context militar.

Succesul acestui proiect se datorează atât deschiderii spre inovație a factorilor competenți din cadrul MApN, cât și operativității personalului militar de pe teren, implicat în acest exercițiu de proporții”, a declarat Cochinescu, directorul general al companiei, într-un comunicat.

Ad placeholder
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
PARTENERI - GSP.RO
Fiica lui Ionel Ganea, acuzații brutale: „A fost violent cu familia, nu știu cum a rezistat mama atât!” » Unde ar fi surprins-o pe amanta fostului internațional
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
HOROSCOP
Horoscop 4 iulie 2020. Racii reușesc să restabilească o comunicare sinceră cu apropiații
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close